skip to Main Content
Tips Memakai Lipstick Dengan Betul Untuk Bibir Kering

Tips Memakai Lipstick Dengan Betul Untuk Bibir Kering

TIPS MEMAKAI LIPSTICK DENGAN BETUL UNTUK BIBIR KERING

 

Lipstick merupakan antara salah satu makeup yang boleh menjadi penyeri untuk wajah kita. Tanpa lipstick akan membuatkan wajah kita nampak pucat dan tidak bermaya. Dengan itu, pemilihan warna lipstick untuk bibir kita perlulah bersesuaian dan nampak fresh apabila si pemakai memakainya untuk nampak lebih menarik. Tapi untuk bibir kering atau pecah-pecah, lipstick akan jadi kurang menarik sebab lipstick tadi bergumpal akibat kulit kering.

 

Jadi, untuk entry kali ini admin akan kongsikan pada anda yang mempunyai masalah bibir kering untuk memakai lipstick dengan cara yang betul. Nak tahu apa dia ? Jom check it out !

 

  1. Hilangkan kulit kering yang ada pada bibir.
  2. Anda boleh gunakan madu dan biarkan selama 5 minit.
  3. Lapkan dengan menggunakan tisu atau kapas. Time ni bibir pun akan terasa lembut dan kenyal.
  4. Letak sikit foundation pada bibir supaya pemakaian lipstick nampak lebih merata. Bibir gelap pun boleh cuba tips ni.
  5. Setelah bibir halus, gunakan lipbalm 10 minit sebelum mengenakan lipstik. Ini akan membuat bibir lebih lembab dan warna lipstik akan lebih melekat.
  6. Hindarkan penggunaan warna terlalu terang sebab akan menonjolkan garis bibir pecah-pecah anda.

 

Mudah je kan ? Jadi apa lagi? Jom praktikkan tips ini untuk menampakkan bibir anda lebih menarik dengan memakai lipstick. Eh kejap ! Kalau uolls nak tahu, Nurraysa juga ada mengeluarkan #PearlMagicLipstick yang boleh merawat bibir kering tau. Bila pakai rasa berangin dan lembap sepanjang hari. Tak percaya? Jom order sekarang di  www.wasap.my/0136665554  sekarang ! Belum cuba belum tahu. 🙂

 

 

Sumber: Lubukseni

Back To Top