skip to Main Content
Pentingnya Moisturizer Untuk Kulit Wajah

Pentingnya Moisturizer Untuk Kulit Wajah

PENTINGNYA MOISTURIZER UNTUK KULIT WAJAH

 

Hai semua, macam mana hari ni? Semua okay? Admin doakan semuanya dalam keadaan baik-baik saja. So, berbalik semula kepada topik kita harini adalah mengenai moisturizer. Moisturizer? Apa itu moisturizer?

 

Moisturizer adalah sejenis pelembap muka di mana ia membantu mengelakkan kulit wajah daripada kering, merawat kulit, anti penuaan kulit, elakkan daripada dehidrasi pada kulit dan seterusnya membuatkan kulit anda nampak lebih bersinar. Tapi pada asasnya, fungsi utama moisturizer adalah sebagai kunci kelembapan dalam sel-sel di wajah.

 

Di bawah ini, admin kongsikan panduan tentang moisturizer:

 

Tips 1:

Jika korang ada masalah kulit kering, sapukan moisturizer betul-betul selepas mandi. Ini kerana selepas mandi, liang roma terbuka dan moisturizer akan diserap dengan lebih mudah.

 

 

Tips 2:

Jika nak memilih pelembap yang bagus, pilih pelembap yang mempunyai aroma lembut. Kulit akan rasa best je bila pakai dan yang penting sekali tidak meninggalkan sisa berminyak pada kulit kita. 

 

 

Tips 3: 

Moisturizer yang berkualiti tidak akan merengsakan seperti tiada kesan pedih, panas dan terbakar.

 

 

 

Jadi, pentingnya moisturizer bagi kulit wajah kita terutamanya bagi anda yang mempunyai masalah kulti kering. Bila pakai, InsyaAllah kulit korang akan rasa lembap sepanjang hari. Nak lagi best gunakanlah ARGAN WHITENING MOISTURIZER Nurraysa. Sangat berkesan sebab admin pun apply kan moiturizer pada kulit wajah. Rasa selesa je sepanjang hari.

 

 

Korang kalau berminat nak order, nak try Argan Moisturizer ni boleh la terus hubungi nombor HOTLINE Nurraysa di 013-666 5554. InsyaAllah team kami akan bantu anda untuk nampak cantik.

 

 

 

 

Sumber: mellieofficial

 

Back To Top