skip to Main Content
3 Ciri-ciri Pengguna Bijak

3 Ciri-ciri Pengguna Bijak

3 CIRI-CIRI PENGGUNA BIJAK

 

” Jadilah pengguna bijak “

 

Seringkali kita sebagai pengguna mendengar ayat tersebut kan? Tahukah anda maksud di sebalik pengguna bijak itu? Adakah hanya mempertahankan hak anda sebagai pengguna boleh dikatakan sebagai pengguna bijak? Haa… kalau nak tahu jom teruskan pembacaan anda di bawah ni antara 3 ciri-viri pengguna bijak yang telah dikongsikan di blog sabreehussin. Jom check it out !

 

 Pengguna Bijak 1 : Mereka membuat perbandingan harga sebelum membuat sebarang pembelian 

  • Sebelum membuat sebarang keputusan untuk membeli sesuatu produk, perkara pertama yang akan mereka lakukan ialah membuat perbandingan harga. Mereka akan cari mana-mana penjual yang mampu untuk memberikan harga terendah untuk produk atau barangan yang mereka mahukan. Pada hari ini, sangat mudah untuk buat perbandingan harga. Tak perlu tergesa-gesa untuk buat tempahan, terutama sekali apabila anda melihat iklan produk tertentu di laman media sosial. Sebelum beli, buat dulu perbandingan harga. Jika harga yang ditawarkan itu berbaloi barulah beli.

     

 Pengguna Bijak 2 : Mereka membuat pembelian ketika promosi besar-besaran dijalankan

  • Kebiasaannya, sempena dengan mana-mana perayaan, memang akan ada banyak potongan harga ditawarkan. Pengguna yang bijak akan memanfaatkan waktu-waktu ini untuk buat pembelian. Selepas ini, harga yang sama mungkin dah tak akan ditawarkan lagi. Ketika entry ini ditulis, sedang berlangsungnya sale bagi tahun baru cina. Haa, pada ketika inilah anda sebagai pengguna perlu bbijak untuk berfikir.  Pada waktu ini, banyak juga shopping mall akan tawarkan promosi dan diskaun besar-besaran.
  • Kalau uolls nak tau, Nurraysa pun ada buat Chinese New Sale tau. Set combo yang superb jimat. Harga sangatlah berbaloi lagi murah daripada harga sebelum-sebelum ni. Jangan lupa tau untuk grab !

 

Pengguna Bijak 3 : Untuk menjimatkan kos, mereka beli secara online

  • Cuba fikirkan sejenak. Apa agaknya kos yang mampu dijimatkan apabila beli secara online? Antaranya yang terlintas di fikiran saya ialah, kos pengangkutan, petrol, tol, parking, masa, dan kos untuk makan di luar. Kadang-kadang bila kita berada di shopping mall, tarikan untuk kita berbelanja dan beli benda-benda yang tak perlu sangat besar. Sebaliknya kalau beli secara online, kita hanya beli apa yang kita nak sahaja.
  • Begitu juga dengan faktor masa. Bila kita beli di shopping mall, kita terpaksa bergerak dari satu rak ke satu rak untuk pilih barang-barang yang kita nak beli. Berbeza pulak dengan beli secara online. Sangat mudah untuk pilih barang. Kebanyakkan laman web ecommerce mempunyai fungsi carian. Anda hanya perlu taip sahaja apa nama barang yang anda nak beli tu, dan dalam masa beberapa saat anda dah boleh jumpa barang yang anda nak beli.
  • So, guys kalau nak beli product Nurraysa just contact je no pengedar yang berdekatan dengan anda atau pun kalau ada dekat mana-mana tempat boleh download apps Nurraysa & dapatkan no pengedar yang ada di kasawan tersebut & dengan cepat boleh dapat produk dah. Mudah je kan? Jimat sangat masa tak perlu susah-susah sebab boleh COD terus ke kawasan anda. Haa. jangan lupa tau order produk Nurraysa sempena CNY Sale ni 🙂

 

 

Semoga bermanfaat !

Back To Top