skip to Main Content
4 Kelebihan Lipstik Lokal Berbanding Lipstik Luar

4 Kelebihan Lipstik Lokal Berbanding Lipstik Luar

4 KELEBIHAN LIPSTIK LOKAL BERBANDING LIPSTIK LUAR

 

Compact powder dan juga lipstik antara dua produk kosmetik yang akan di bawa ke mana-mana. Dua benda basic ini tidak dapat ditinggalkan oleh wanita terutamanya lipstik. Lipstik yang mempunyai pelbagai jenis warna yang di apply kan di bibir dapat membuatkan wajah nampak lebih ceria dan fresh je walaupun tanpa makeup yang lain. Tidak dapat dinafikan lipstik luar dapat menambat hati pengguna tetapi apa kurangnya dengan lipstik lokal yang saban hari telah memperbaiki kualitinya. Jadi, tak salah kalau kita sendiri mencuba atau memakai lipstik lokal yang mempunyai beberapa kelebihan.

 

 

1. TAHAN LAMA

  • Lipstik yang tahan lama memang menjadi kesukaan atau fav bagi setiap wanita. Apabila lipstik yang itu tahan lama, kita tidak perlu touch up lipstik berkali-kali. #PearMagicLipstikNurraysa misalnya bertahan sehingga 8 jam pemakaian. Walaupun tidak mempunyai banyak tetapi warnanya yang mengikut pH kulit sangat digemari oleh wanita-wanita di luar sana yang dapat menyerikan wajah.

 

2. TIDAK MENIMBULKAN ALERGI

  • Pada masa kini, produk lokal semakin hari semakin meningkat kualitinya dan tidak menimbulkan alergi. Ini kerana brand lokal lebih memahami keadaan kulit wanita Malaysia. Berbeza dengan produk luar negeri yang tentunya disesuaikan dengan iklim di negaranya yang belum tentu sesuai dengan kulit wanita Malaysia.

 

3. SELESA SAAT DIPAKAI

  • Beberapa brand lokal juga memiliki tekstur yang ringan dan selesa digunakan. Selain itu juga, ia tidak membuatkan bibir jadi kering dan merekah. Jadinya, #PearlMagicLipstikNurraysa perlu menjadi pilihan anda. Selain membuatkan bibir menjadi lembap dan tidak kering, apabila pakai juga akan rasa mint yang membuatkan bibir anda segar sentiasa.

 

4. HALAL

  • Produk berlabel halal tentu jadi pilihan ramai wanita di Malaysia. Tambah pula lipstik nya yang mesra wuduk dan boleh di bawa solat sangat memudahkan wanita-wanita di luar sana untuk memakainya di mana-mana sahaja.  Sehingga produk berlabel halal dirasa lebih selamat digunakan.

 

 

Sumber: beuatynesia

Back To Top