Tips Muka Glowing Dan Flawless Dengan 5 Bahan Sahaja

Tips Muka Glowing Dan Flawless Dengan 5 Bahan Sahaja Siapa nak muka yang cantik dan gebu gebas macam retis korea?? Mestilah nak kan..Kalau tengok kulit retis retis korea tu.. Mak aii, muka glowing glowing gituu..Dah la flawless pulak tu! Geram kan?? . Haa, meh admin nak share tips penjagaan kulit wajah dekat muka uolls semua …

Tips Muka Glowing Dan Flawless Dengan 5 Bahan SahajaRead More »

3 Perkara Yang Mesti Ada Untuk Perniagaan Berjaya

Ramai peniaga-peniaga atau usahawan yang tak sedar sebenarnya untuk berjaya bukan hanya focus kepada cara marketing, cara pengurusan, jualan sahaja tapi ada perkara yang utamanya yang perlu anda lakukan untuk dapatkan kejayaan sekaligus membuatkan perniagaan anda menjadi berkat. Hari ni admin share kan 3 perkara utama yang mesti ada untuk sesebuah perniagaan itu berjaya. Perkara …

3 Perkara Yang Mesti Ada Untuk Perniagaan BerjayaRead More »

7 Idea Membuat Taman Mini Berkonsepkan Air Di Halaman Rumah

Sekarang ramai yang mula berminat untuk menghias halaman rumah dengan membuat taman mini atau lebih dikenali sebagai landskap yang mana dapat mencantikkan ruang halaman rumah seseorang walaupun pada ruang yang terhad. Konsep atau pun idea yang ditonjolkan oleh tuan rumah yang kreatif dapat menghasilkan suasana yang damai dan tenang. Dapat dilihat juga kebanyakan mereka yang …

7 Idea Membuat Taman Mini Berkonsepkan Air Di Halaman RumahRead More »

5 Langkah Khusyuk Di Dalam Solat

Alhamdulillah, kalau sekarang kita tengok ramai yang dah mula sedar yang mana solat tu penting dalam kehdiupan seharian kita. Solatlah yang jadi tiang untuk segalanya. Kalau tak solat ni ibarat macam kita kerja tapi tak dapat apa-apa. Tak solat boleh buatkan hidup kita terumbang-ambing seperti tiada pegangan. Tahniah pada anda yang sama-sama berusaha untuk menjaga …

5 Langkah Khusyuk Di Dalam SolatRead More »

Part 1: 14 Tips Berkesan Live di Facebook

Umumnya semua dah tahu tips marketing paling latest yang ramai orang bisnes gunakan sekarang iaitu Facebook Live. Marketing adalah buat orang nampak. Makin orang kenal kita, makin orang yakin, makin kita famous di laman social, makin mudah kita nak berbisnes. Antara teknik marketing paling terbaru adalah Facebook Live. Siapa nak saya share teknik-teknik FB Live …

Part 1: 14 Tips Berkesan Live di FacebookRead More »

6 Petua Hilangkan Blackhead & Whitehead Dengan Bahan Semula Jadi

Blackhead & Whitehead seringkali menghantui mereka yang mempunyai kulit yang bermasalah terutamanya kulit berminyak. Kulit berminyak sangat berpotensi untuk menyumbang kepada permasalahan pada liang pori. Apabila liang pori terbuka, time ni lah akan datangnya masalah lain seperti blackhead & whitehead. Ramai juga yang berfikiran nak hilangkan blackhead & whitehead perlu buat facial spa sahaja. Tapi …

6 Petua Hilangkan Blackhead & Whitehead Dengan Bahan Semula JadiRead More »

Gaya Pemakanan Yang Sihat Mengikut Jenis Darah

Umumnya mengetahui setiap individu mempunyai jenis darah yang berbeza. Namun, ramai yang tidak tahu jenis gaya pemakanan yang sihat yang bagaimana sesuai untuk setiap jenis darah. Pengambilan makanan yang sesuai dengan jenis darah sama ada darah  A, B, AB dan O akan memberikan kesan positif terhadap tubuh badan seperti keadaan emosi yang lebih stabil, mudah …

Gaya Pemakanan Yang Sihat Mengikut Jenis DarahRead More »