3 Kelengkapan Asas Penjagaan Muka

3 KELENGKAPAN ASAS PENJAGAAN MUKA

 

Hai semua, berjumpa lagi kita dalam entry kali ni yang mana harini admin nak kongsikan sedikit berkaitan dengan kelengkapan asas yang perlu kita ada dari segi penjagaan kulit muka. Admin tahu sebenarnya banyak lagi kelengkapan yang diperlukan untuk penjagaan muka ni tapi kali ni admin akan kongsikan 3 yang paling penting je yang mana admin percaya setiap wanita diluar sana mesti ada.

 

 

#1 Pencuci Muka/Cleanser

  • Item ini paling asas yang wajib kita ada. Sebabnya kalau tak ada memang muka kita akan rasa melekit je. Lagi-lagi jenis kita ni memang yang suka bermakeup atau pun suka buat aktiviti luar. Jadi, pencuci muka ni memang sangat penting, kalau tak, memang tak selesa.  Pilih pencuci muka yang sesuai dengan jenis kulit anda, dan untuk mengetahui yang sesuai ialah yang tidak buat kulit muka anda rasa tegang selepas dicuci.
  • Macam admin sekarang, admin gunakan Collagen Soap Nurraysa. Best sangat lepas cuci muka gunakan sabun ni sebab lepas je cuci kulit rasa sangat selesa & segar je.

 

 

#2 Pelembab/Moisturizer

  • Pelembab penting kerana fungsinya ialah melindungi kulit dari kotoran dan pencemaran di luar, serta melembapkan. Seperti pencuci muka, pilih pelembab yang sepadan dengan jenis kulit anda: berasaskan air (water-based) atau jenis ringan seperti losyen untuk kulit berminyak, manakala yang jenis berkrim (berasaskan minyak: oil/emollient based) untuk kulit kering. Kulit sensitif pula perlu pelembab yang istimewa sedikit tau.
  • Untuk pelembap/moisturizer admin sarankan untuk anda cubalah Argan Whitening Moisturizer Nurraysa. Best sangat sebab dia dapat membantu melembapkan kulit sepanjang hari. Bagi anda yang mengalami masalah kulit kering boleh la try moisturizer ni. Confirm berpuas hati.

 

 

#3 Serum

  • Item ini bergantung kepada keadaan kulit anda juga, dimana ia khusus jika anda kerap di bawah pancaran matahari/ cepat kering/sensitif/lebih dari 30 tahun. Kedua item ini bersifat pekat dan memulih dari dalam, lebih power daripada moisturizer.
  • Cubalah Nurraysa Treatment Serum yang mana selain untuk membuatkan kulit muka anda nampak segar, ia juga membantu bagi anda yang mengalami masalah jerawat. Sangat berkesan tau.

 

 

 

Jadi, kalau anda sayangkan kulit muka anda pastikan keperluan asas penjagaan kulit perlu sentiasa dititikberatkan. Namun, berhati-hati dalam memilih mana-mana produk skincare yang sesuai untuk anda okay !