Tips Perniagaan

3 CARA CEPAT UNTUK TINGKATKAN SALES ANDA TANPA KELUARKAN KOS

Anda ingin tingkatkan sales tapi ada bajet yang sangat terhad dan ciput? Dah mati kutu nak guna platform apa lagi untuk jadikan FREE MARKETING yang mana tidak memerlukan sebarang kos pun! Nah, kali ni admin kongsikan kepada anda semua 3 CARA CEPAT UNTUK TINGKATKAN SALES ANDA TANPA KELUARKAN KOS!   #1 FOLLOW UP Haa, apa …

3 CARA CEPAT UNTUK TINGKATKAN SALES ANDA TANPA KELUARKAN KOS Read More »

3 SEBAB KENAPA PERLU BUAT MARKETING

Marketing atau pemasaran merupakan tunjang kepada sesebuah bisnes bagi memastikan bisnes terus berkembang yang mana ia adalah satu langkah untuk memperkenalkan produk atau servis untuk dikenali dengan lebih ramai serta lebih fokus kepada prospek tertentu yang disasarkan. Jadi berikut adalah sebab mengapa pentingnya marketing kepada sesebuah bisnes.. Jom kita study sikit!   #1 MARKETING ADALAH …

3 SEBAB KENAPA PERLU BUAT MARKETING Read More »

6 Cara Untuk Tingkatkan Sales

Pekerjaan dalam bidang sales adalah satu pekerjaan yang mencabar. Setiap pesaing dalam pasaran sudah bijak mengatur langkah untuk membuat jualan yang hebat dan memberikan keuntungan yang berlipat kali ganda. Menjual bukan sekadar membuat duit akan tetapi menjual adalah satu proses seni memujuk pelanggan untuk mengambil tindakan. Nak buat jualan dengan baik bukan satu perkara yang senang. Kena …

6 Cara Untuk Tingkatkan Sales Read More »

Rahsia Kejayaan Usahawan

7 Tip Kejayaan Bisnes dan Motivasi Syed Mukhtar Al Bukhary Sejak dari kecil, beliau sudah memahami betapa pentingnya erti kejayaan dalam kehidupan. Kejayaan yang akan mengubah hidup diri serta keluarganya. Yakni mengeluarkan diri daripada kepompong kemiskinan. Seterusnya menjadikan diri sebagai seorang usahawan kaya dan berjaya. Beliau adalah Tan Sri Syed Mukhtar Al Bukhary. Seorang usahawan …

Rahsia Kejayaan Usahawan Read More »

Jangan Gentar Harungi Cabaran Di Permulaan Perniagaan

Rata-rata anda yang minat berniaga sudah pasti mahu memiliki perniagaan sendiri. Namun, untuk memulakan suatu perniagaan sendiri bukanlah perkara yang mudah. Di permulaan perniagaan sudah pasti banyak cabarannya. Banyak pengorbanan yang diperlukan, samada dari segi waktu, tenaga, modal. Malahan, di permulaan perniagaan ada juga di antara anda yang terpaksa mengetepikan reputasi yang telah dimiliki sebelumnya. …

Jangan Gentar Harungi Cabaran Di Permulaan Perniagaan Read More »

Tips Bina Perniagaan Sendiri Yang Berjaya

MODAL PERNIAGAAN JANGAN DI USIK Modal perniagaan adalah perkara utama yang mengerakkan sesuatu perniagaan, jadi larangan utama dalam bisnes atau perniagaan adalah tidak mengusik modal perniagaan. Modal perniagaan hendaklah di asingkan daripada wang peribadi dan keuntungan perniagaan. Sebaiknya membuat dua akaun bank berbeza antara wang syarikat dan wang peribadi. Perbelanjaan perniagaan hendaklah direkodkan dengan teratur …

Tips Bina Perniagaan Sendiri Yang Berjaya Read More »

15 Tips Marketing Untuk Owner Produk

  15 Tips Marketing Untuk Owner Produk Di bawah ini, ada beberapa 15 tips penting sebagai owner produk: 1. JANGAN KEDEKUT Untuk promosikan sesuatu produk, kita perlu sediakan bajet iklan yang cukup mengikut objektif kempen marketing kita. Jangan kedekut untuk keluarkan bajet untuk buat  marketing. Sebab apa? Sebabnya, apabila kita dapat tingkatkan bajet marketing, keuntungan juga akan meningkat. Bagi …

15 Tips Marketing Untuk Owner Produk Read More »

Buat 1 Tips Ini, Bisnes Cepat Naik

Dalam menjalankan perniagaan, kita tidak mampu nak buat semua perkara lebih-lebih lagi bila perniagaan mula berkembang dan banyak mendapat permintaan. Takkan semua perkara kita nak buat kan? Melainkan kita ni Rashid Rashidah. Hehe Macam mana bisnes nak pergi lebih jauh kalau bisnes tidak ada SISTEM yang betul? Adakah boleh berkembang 10 kali ganda?   Jawapannya TIDAK. …

Buat 1 Tips Ini, Bisnes Cepat Naik Read More »

Anda takut Untuk Mulakan Bisnes? Nah, 5 Tips Atasi Ketakutan Untuk Berbisnes !

5 TIPS ATASI KETAKUTAN UNTUK MULAKAN BISNES   Admin faham, sekarang ni kita dihimpit dengan masalah ekonomi. Kadang dah ada kerja pun, gaji yang dapat masih lagi tidak dapat menampung perbelanjaan keluarga. Macam-macam cara dan jalan yang kita fikir untuk keluar dari masalah kewangan. Apa yang kita nampak sekarang jalan lain untuk cari kewangan lebih …

Anda takut Untuk Mulakan Bisnes? Nah, 5 Tips Atasi Ketakutan Untuk Berbisnes ! Read More »