Info

Elakkan ! 5 Perkara yang Boleh Menghilangkan Keberkatan dan Rezeki dalam Keluarga

Kadang dalam kita menjalani hidup bersama keluarga selalu tak sedar apa yang kita lakukan tu kadang boleh buatkan hidup kita tidak diberkati dan juga boleh buatkan hilangnya rezeki dalam keluarga. Jadi hari ni admin nak kongsikan dengan anda semua antara perkara-perkara yang perlu kita elakkan untuk mendapatkan keberkatan dan rezeki dalam keluarga. 1. SELALU BERGADUH …

Elakkan ! 5 Perkara yang Boleh Menghilangkan Keberkatan dan Rezeki dalam Keluarga Read More »

10 Petua Merawat Tumit Kaki Pecah

PETUA MERAWAT TUMIT KAKI PECAH Setiap wanita menginginkan tumit kaki yang lembut, licin dan kemerah-merahan dan apabila memakai kasut maka kaki mereka kelihatan sempurna dan cantik dipandang. Namun, kebanyakan wanita berdepan dengan masalah tumit kaki pecah sehingga menyebabkan hilang keyakinan untuk berdepan dengan orang ramai. Perkara ini bukan saja terjadi kepada mereka yang berusia, malah …

10 Petua Merawat Tumit Kaki Pecah Read More »

Pentingnya Moisturizer Pada Kulit Wajah

PENTINGNYA MOISTURIZER PADA KULIT WAJAH   Moisturizer sangat penting pada kulit wajah. Ia bukan sahaja membantu melembapkan muka sahaja, malah ia dapat membantu merawat kulit, antipenuaan kulit, elakkan daripada dehidrasi pada kulit wajah dan membuatkan kulit wajah tampak bersinar. Kita sedia tahu dengan keadaan cuaca di Malaysia. Begitu juga apabila kita berada di pejabat yang …

Pentingnya Moisturizer Pada Kulit Wajah Read More »

Tips Cara Mencegah Bau Badan

Tips Cara Mencegah Bau Badan Walaupun bekerja dalam aircond, jangan ingat badan anda tidak mengeluarkan sebarang bau. Jangan kata sama sekali. Masuk kerja pukul 8.30 pagi, naik je lunch hour badan mula mengeluarkan bau yang tidak menyenangkan. Then mulalah rasa kurang selesa. Jangan risau, kepada yang mengalami masalah seperti di atas, admin akan kongsikan tips …

Tips Cara Mencegah Bau Badan Read More »

5 Tips Elak Ditipu Ketika Membeli Barang Online

5 TIPS ELAK DITIPU KETIKA MEMBELI BARANG ONLINE   Penjualan barang online menjadi satu fenomena dan jangan tekejut ia mampu menjadi punca rezeki bagi sesetengah pihak. Saban hari banyak dapat berita tentang penipuan daripada membeli barang online ni. Yelah, pembelian online kita tidak dapat melihat, memegang barang yang kita nak beli. Sampai ada owner yang …

5 Tips Elak Ditipu Ketika Membeli Barang Online Read More »

Tips Untuk Mengatasi Masalah Jerawat

TIPS UNTUK MENGATASI MASALAH JERAWAT   Banyak cara yang dilakukan orang untuk menghilangkan jerawat. Ada yang pergi spa, yang buat facial di salon atau klinik kecantikan ternama hingga membeli produk-produk bagi menghilangkan jerawat. Bagi anda yang ingin mengatasi jerawat dengan modal yang murah, cubalah menggunakan bahan-bahan alami yang telah terbukti mampu mengatasi masalah jerawat, walaupun kesannya …

Tips Untuk Mengatasi Masalah Jerawat Read More »

Cara Periksa Notifikasi KKM Produk Nurraysa

Assalamualaikum, salam Jumaat semua.   Hari ini kami nak kongsikan cara periksa Notifikasi KKM produk Nurraysa. Sebagaimana yang umum tahu, jika nak cari Notifikasi KKM produk, anda mesti akan cari di Quest3 kan?   paparan Quest3 paparan Quest3 jika carian NUR AINI BEAUTY COLLAGEN senarai notifikasi KKM yang lama di Quest3   Saya baru dapat info …

Cara Periksa Notifikasi KKM Produk Nurraysa Read More »

3 Ciri-ciri Pengguna Bijak

3 CIRI-CIRI PENGGUNA BIJAK   ” Jadilah pengguna bijak “   Seringkali kita sebagai pengguna mendengar ayat tersebut kan? Tahukah anda maksud di sebalik pengguna bijak itu? Adakah hanya mempertahankan hak anda sebagai pengguna boleh dikatakan sebagai pengguna bijak? Haa… kalau nak tahu jom teruskan pembacaan anda di bawah ni antara 3 ciri-viri pengguna bijak …

3 Ciri-ciri Pengguna Bijak Read More »

Lindungi Kulit Dari Sinar UVA & UVB. Penting Atau Tidak?

LINDUNGI KULIT DARI SINAR UVA & UVB. PENTING ATAU TIDAK ?   Perasan tak, sebenarnya setiap hari kulit kita terdedah dengan sinar matahari tanpa apa-apa perlindungan pun. Tetapi, tahukah anda bahawa sangat penting untuk melindungi kulit dari sinar ultraviolet yang berasal dari matahari. Bukan itu sahaja, sebenarnya  kulit ini harus dilindungi dari dua sinar ultraviolet iaitu UVA dan UVB. Kedua-dua sinar tersebut akan memberi …

Lindungi Kulit Dari Sinar UVA & UVB. Penting Atau Tidak? Read More »