Kecantikan

MAHUKAN MEKAP TAHAN LAMA DAN TAK BERCAPUK? STEP NO 4 PALING PENTING…!

Wanita dan mekap tak dapat dipisahkan! Sifat wanita yang ingin kelihatan cantik memang tidak dapat dinafikan lagi namun keadaan wajah yang berminyak dan mudah berpeluh menyebabkan mekap kita tidak tahan lama dan bercapuk! Sampai kena berkali kali touch up untuk pastikan mekap tak cair dek peluh! Jadi, pada kali ini admin kongsikan antara tips step …

MAHUKAN MEKAP TAHAN LAMA DAN TAK BERCAPUK? STEP NO 4 PALING PENTING…! Read More »

4 LANGKAH DOUBLE CLEANSING

Kaedah ini disarankan untuk dilakukan pada waktu malam hari terutamanya pada yang bekerja pada siang hari yang mana kaedah ini digunakan untuk cuci sebersihnya mekap, sunscreen serta segala kekotoran yang melekat termasuk asap, debu dan peluh yang melekat pada wajah ketika kita bekerja! Jom ikut 4 langkah mudah seperti yang berikut: #1 Pakai oil based …

4 LANGKAH DOUBLE CLEANSING Read More »

PERFUME VS PERSONALITI ? NO.3 WAJIB BACA..!

Personaliti diri dan minyak wangi memang tak dapat dipisahkan sebenarnya tau! Banyak kajian yang mengaitkan dengan jenis minyak wangi dengan personaliti diri uolls ni.. Sama macam orang sekeliling kita yang akan menilai kita hanya melalui cara berpakaian, bersosial dan apa hobi kita semasa masa lapang yang dapat mencerminkan diri siapa kita yang sebenarnya.. So, nak …

PERFUME VS PERSONALITI ? NO.3 WAJIB BACA..! Read More »

5 RAHSIA MERAHKAN BIBIR YANG GELAP DAN KUSAM DALAM SATU MINGGU

Bibir hitam dan kusam?? Stressnya..! Malu nak berhadapan dengan orang kan.. Walhal nak kata kita ni merokok, memang tak lah! Sepertimana artikel yang lepas, yang mana admin telah tekankan antara sebab bibir kita jadi gelap dan kusam adalah disebabkan pengambilan kafein secara berlebihan, terlalu exposed kepada sinaran matahari serta penggunaan kosmetik yang mengandungi bahan kimia …

5 RAHSIA MERAHKAN BIBIR YANG GELAP DAN KUSAM DALAM SATU MINGGU Read More »

BOLEH CAM DRAMA QUEEN HANYA MELALUI BIBIR??

Setiap orang mempunyai daya penarik tersendiri dan wanita lazimnya lebih menyerlah jika hendak dibandingkan dengan kaum lelaki. Ini kerana, personaliti kita sering sahaja diukur daripada fizikal. Bak kata pepatah, “Dari mata turun ke hati”. So, bibir juga dikatakan boleh mencerminkan personaliti diri tau! Haa, lepasni boleh cam cik DRAMA QUEEN kan kan? So, jom kita …

BOLEH CAM DRAMA QUEEN HANYA MELALUI BIBIR?? Read More »

RAMAI ORANG TAK TAHU APA SEBENARNYA KRIM YANG KITA PAKAI SETIAP HARI TU? WAJIB BACA..

Memilih produk skincare yang paling sesuai dengan kulit sangat penting terutamanya dalam pemilihan produk kosmetik! Yelaa, bayangkan kalau kita tersilap pilih..? Terutamanya dalam pemilihan bedak, foundation mahupun krim wajah! Rasa rasa nampak kelabu asap tak bila kita salah pilih foundation?? Ada pulak tu bila kita pakai krim sekian sekian terus makin berminyak pulak muka kita ni! Ada pulak tu, macam …

RAMAI ORANG TAK TAHU APA SEBENARNYA KRIM YANG KITA PAKAI SETIAP HARI TU? WAJIB BACA.. Read More »

SALAH TEKNIK SEWAKTU CUCI KULIT WAJAH PUNCA KULIT WAJAH BERMASALAH?

Kebanyakan masyarakat kita seringkali menyalahkan produk adalah punca kulit wajah menjadi lebih teruk dan seterusnya bermasalah! Dalam tak sedar sebenarnya cara atau teknik ketika kita “membelai” kulit wajah yang telah menjadi faktor kulit wajah bermasalah.   #1 Cuci wajah terlalu kerap Sebenarnya kulit wajah kita ni tak boleh dicuci dengan terlalu kerap tau sebabnya ia …

SALAH TEKNIK SEWAKTU CUCI KULIT WAJAH PUNCA KULIT WAJAH BERMASALAH? Read More »

Bibir Hitam??Ikuti 5 Tips Untuk Meremajakan Kembali Bibir Anda

Bibir yang mungil bak Angelina Jolie menjadi impian setiap wanita sehingga ada yang sanggup berhabis beribu ribu ringgit untuk miliki bibir yang mungil lagi merah bak delima gituuu..!👄 . Namun, gaya hidup serta cara pemakanan yang tidak seimbang dan penggunaan kosmetik yang salah telah menyebabkan warna bibir menjadi hitam!! Ya rabbi, sampai ada yang malu …

Bibir Hitam??Ikuti 5 Tips Untuk Meremajakan Kembali Bibir Anda Read More »

Tips Muka Glowing Dan Flawless Dengan 5 Bahan Sahaja

Tips Muka Glowing Dan Flawless Dengan 5 Bahan Sahaja Siapa nak muka yang cantik dan gebu gebas macam retis korea?? Mestilah nak kan..Kalau tengok kulit retis retis korea tu.. Mak aii, muka glowing glowing gituu..Dah la flawless pulak tu! Geram kan?? . Haa, meh admin nak share tips penjagaan kulit wajah dekat muka uolls semua …

Tips Muka Glowing Dan Flawless Dengan 5 Bahan Sahaja Read More »