3 Sebab Mengapa Tidak Perlu ke Pajak Gadai Lagi?

Baru-baru ni kerajaan membenarkan rakyat mula pekerja dengan SOP norma baru mengikut PKPB. Nampaknya hari pertama je orang ramai dah pergi ke kedai pajak untuk gadaikan emas.

Kenapa mereka nak gadaikan emas?

Keratan Harian Metro Online 5 Mei 2020

Rata-rata sebab tidak boleh mengharapkan wang bantuan kerajaan sahaja. Ada juga yang tidak bekerja atau sudah dibuang kerja. Ada juga yang katakan sebagai perlindungan kewangan masa depan.

Ramai surirumah lain juga pernah alami situasi yang sama sebelum mereka jumpa solusinya. Kami harap anda bukan berada dalam situasi yang sama. Sebab, kami faham keadaan mungkin memaksa  untuk ambil keputusan yang sama.

Namun, biarkan pilihan menggadai emas anda jadi pilihan terakhir sebelum  cuba pilihan lain dulu.

Kami kongsikan dengan anda 3 Sebab Anda tidak perlu ke pajak gadai lagi.

 

  1. Boleh Jual Barang Pre-loved

    – Anda boleh menjual barangan dari rumah anda yang tidak lagi digunakan. Contohnya baju-baju lama, mahupun peralatan eletrik atau dapur yang lama tidak dipakai kepada orang lain. Dengan ini anda dapat membuat duit tanpa menggadaikan emas anda.

  2. Boleh jual Kraf atau Masakan dari Rumah Anda.

    – Jika anda pandai memasak anda boleh menjual masakan atau kuih muih dari rumah, atau anda pandai menjahit, boleh mengambil upah untuk tambah kewangan keluarga di samping menyelamatkan emas anda dari digadai.

  3. Boleh jadi Dropship atau Ejen produk sedia ada di pasaran.

    – Jika anda tiada produk atau modal, anda boleh mendaftar sebagai dropship produk-produk sedia ada dan mempromosi produk mereka tanpa sebarang kos. Atau terus jadi ejen supaya anda lebih cepat buat duit simpanan sebagai alternatif menggadaikan emas anda.

Tiada barang untuk buat jualan atau tiada kelebihan untuk memasak atau menjahit? Tiada modal? Tiada produk? Tak tahu mana lagi peluang untuk sertai dropship? Takpe, sebab Nurraysa memang nak sangat tolong ,  Nurraysa ada buat perniagaan tanpa modal juga..beza dia kalau ada modal InsyaaAllah lebih mudah dan cepat je.

Special hari ni, Nurraysa buka peluang diskaun modal sangat rendah dengan promosi diskaun dari harga asal tapi pada yang betul-betul NAK sahaja tau. Kalau  masih ada kewangan yang cukup takpe, Nurraysa harap  boleh anda maintain begitu tanpa perlu gadaikan harta dan emas.

Kalau anda berminat nak start sekarang, klik button “Saya Nak” di bawah untuk team kami bantu.