3 Tips Menyimpan Barang Kosmetik Agar Tahan Lebih Lama

3 TIPS MENYIMPAN BARANG KOSMETIK AGAR TAHAN LEBIH LAMA

 

Mana-mana wanita semestinya mempunyai pelbagai barangan kosmetik. Namun, ketahuilah bahawa setiap barangan kosmetik yang kita ada memerlukan penjagaan yang rapi. Jika tidak, berkemungkinan barangan kosmetik yang kita ada tidak tahan lama dan cepat rosak. Tapi, perkara ini lah yang ramai di antara anda yang mempunyai barangan kosmetik tidak peka dan memandang remeh terhadap  penjagaan barangan tersebut.

 

Di bawah ini admin kongsikan antara tips penjagaan bagi 3 barangan kosmetik untuk membuatkan ia tahan lebih lama.

 

#1 EYELINER & MASKARA

  • Ingin 2 barangan kosmetik ini tahan lebih lama? Ya, tempat yang paling sesuai adalah di satu tempat yang suhunya dingin. Produk ini akan tahan lebih lama jika di letakkan dan disimpankan pada suhu yang dingin. Hawa panas ruangan akan membuatnya cepat mengering dan sekaligus tidak boleh digunakan lagi.

 

#2 LIPSTIK

  • Elakkan menyimpan lipstik di tempat yang terdedah dengan sinar matahari. Ini kerana ternyata tekstur lipstick yang mudah rosak dan cair apabila terkana cahaya matahari. Ada baiknya simpan lipstik di tempat yang sejuk dan gunakan tempat yang khusus lipstik untuk membuatkannya tahan lebih lama.

 

#3 FOUNDATION, POWDER, CONCEALER & MAKEUP LAIN

  • Dimana tempat yang sesuai nak jaga semua produk ni? Haaa kalau nak tahu, tempat yang paling sesuai adalah di satu tempat khas di dalam bilik anda sendiri. Ini kerana suhu bilik yang konsisten dan barang-barang tersebut tidak akan mudah rosak.

 

Sangat mudah kan tips-tips di atas ? Jadi boleh la anda semua follow tips-tips di atas bagi membuatkan barangan kosmetik anda tahan lebih lama. Selamat mencuba !

 

Oh ya ! jangan lupa uolls untuk dapatkan set makeup Nurraysa dengan harga promosi sehingga 31 Oktober 2017. Cepat grab kalau tak sangatlah rugi.

Sumber: maketheworldcyou