5 Kelebihan Body Scrub

Membuang sel kulit mati

Kulit tubuh kita ni kalau nak tahu, boleh menghasilkan 50,000 sel kulit mati setiap minit. Fuh, banyak giler. Dan untuk mencegah sel kulit mati dari menyumbatkan liang pori, maka sesuailah rawatan body scrub dan lulur ini untuk mencegah ia menempel terus pada kulit tubuh.

Jika tidak dibersihkan sebetulnya, kulit akan nampak kusam, kering, warna kulit tak sekata gelap sana gelap sini, timbulnya blackhead whitehead dan boleh mekulit kita bersih dari kotoran, ia akan membuatkan kulit kita terasa halus seperti baby kerana biji halus serbuk scrub itu bukan mengangkat kotoran sahaja malah akan buatkan kulit rasa segar dan lembut.

Mencerahkan kulit secara bertahap

Jika sekali rawatan, ia tidak akan dapat mencerahkan kulit 100%. Seeloknya dijadikan rutin 2 kali seminggu untuk hasil yang lebih baik dan juga konsisten.

Dan bagi yang lepas bersalin, rawatan skrub dan lulur sangatlah sesuai untuk korang. Ia akan memberi kan rasa fresh dan rasa bersih sangat.

Mengoptimumkan penyerapan untuk kelembapan kulit

Bila kulit kita bersih selepas diskrub dan lulur, segala skincare dan losyen yang kita apply lebih mudah untuk penyerapan nutriennya.

Mencegah hyper pigmentasi

Oleh kerana manfaat utama body scrub lulur ini menanggalkan sel kulit mati dan kotoran, ianya mencegar pigmentasi pada tubuh kerana sel-sel kulit yang mati tadi keluar selamat dibersihkan.

Menghaluskan kulit

Rasanya semua orang tahu, apabila . Walaubagaimana pun, ia bergantung pada pemilihan serbuk skrub kita guna dan warna tona asal kulit kita.