5 Tips Penggunaan Perfume Yang perlu Anda Tahu

5 TIPS PENGGUNAAN PERFUME YANG PERLU ANDA TAHU

 

Pada masa kini perfume atau pun minyak wangi merupakan satu keperluan wajib yang perlu ada bagi setiap orang terutamanya wanita. Namun, sebahagiannya ada yang mengatakan bahawa bila pakai perfume je…baunya sekejap je, tak lama. Eh betul ke? Atau teknik penggunaan perfume yang tidak betul yang membuatkan baunya tidak tahan lama?

 

Haa..admin tahu ramai juga di antara anda yang masih tidak tahu yang sebenarnya penggunaan perfume juga ada tips nya. Nak tahu apa? Jom check it out !

 

 

1) MEMAKAI LOTION SEBELUM MENYEMBUR MINYAK WANGI

  • Kulit berminyak mengekalkan wangian lebih lama. Jadi jika anda mempunyai kulit kering, sapukan lotion terlebih dahulu untukk membantu mengekalkan bau kegemaran anda.

 

 

2) SAPU VASELINE PADA NADI SEBELUM MENYEMBUR PERFUME UNTUK MEMBUATKAN PERFUME BERTAHAN LEBIH LAMA

  • Sebelum sembur perfume, sapu vaseline dahulu pada nadi.

 

 

3) JIKA ANDA MAHU MINYAK WANGI ANDA UNTUK TAHAN LEBIH LAMA, JANGAN MENYIMPAN MEREKA DALAM BILIK AIR ATAU TEMPAT YANG LEMBAP DAN PANAS

  • Haba, cahaya, dan kelembapan akan memecahkan partikel minyak wangi dan mengurangkan kualiti wangian. Sebaliknya, menyimpannya di dalam sejuk tempat, kering seperti di meja solek di dalam bilik tidur anda, dan jauh dari tingkap.
  •  Tip Bonus: Gunakan cake stand seperti gambar dan susunnya cantik-cantik.

 

 

4) SPRAY PERFUME  SEBAIK SAHAJA SELEPAS MANDI DAN SEBELUM MEMAKAI BAJU

  • Kelembapan pada kulit anda akan membantu mengekalkan bau. Ini juga akan menghalang wangian dari mengotorkan pakaian  atau barang kemas.

 

 

5) JANGAN LAP PERFUME DI PERGELANGAN TANGAN SELEPAS SEMBUR  

  • Jika anda menggosok pergelangan tangan anda bersama-sama, anda akan memaksa TOP NOTE untuk hilang lebih cepat dan hasilnya membuat wangian anda tidak bertahan lama.

 

 

Dan korang jangan terlepas tau untuk dapatkan perfume terbaru Nurraysa, Inspired by Flora. Baunya yang sangat best. Nantikan Disember ini ! Tapi yang bestnya lagi korang dah boleh pre-order terus tau dari kami. Hubungi terus nombor Hotline kami di 013-666 5554 untuk pre order. Cepat grab sebelum terlambat. 😀

 

 

Sumber: perfumeberry