6 Cara Penjagaan Kulit Muka Kering

6 CARA PENJAGAAN KULIT MUKA KERING

 

Bagi mereka yang mempunyai kulit muka yang kering, pasti akan membuatkan anda gelisah dan tidak selesa kerana merasakan kulit muka tegang, kasar dan juga kemungkinan juga ada yang menggelupas. Jadi, bagi anda yang mempunyai kulit muka kering seharusnya lebih menitikberatkan penjagaannya agar tida jadi lebih teruk lagi.

 

Berikut adalah 6 cara penjagaan kulit muka kering yang dapat anda lakukan ;

 

  • Elakkan penggunaan sabun muka yang sembarangan kerana sabun muka boleh mengurangkan kadar normal pengeluaran minyak. Seeloknya boleh la anda gunakan #COLLAGENSOAPNURRAYSA
  • Bagi mereka yang mempunyai kulit seperti ini,tidak digalakkan mencuci muka menggunakan air suam. Air bersih sahaja sudah memadai.
  • Sekiranya kulit muka mengalami kekeringan yang serius, disyorkan menggunakan pembersih muka yang khusus untuk kulit muka kering. Pilih yang mengandungi susu untuk lebih efektif.
  • Penggunaan masker amatlah digalakkan bagi mereka berkulit kering kerana masker muka berupaya melembabkan kulit muka kita. Saya suka bahagian masker sebab rasa tenang dan hilang stress.
  • Ambil supplemen tambahan untuk kulit muka yang lebih lembap dan glowing. Saya syorkan supplemen yang mengandungi collagen terbaik iaitu #COLLAGENPOWDER
  • Minum air putih yang banyak. Yang ni memang mujarab yang amat. Admin pun selalu amalkan walaupun bukan kulit kering.

 

Jangan lupa untuk dapatkan produk Nurraysa dalam #SETKULITKERING bagi mereka yang mengalami masalah seperti di atas.  Sempena NOVEMBER SALES sehingga hujung bulan ni, rugi sangat kalau anda semua tak grab secepat mungkin. Harga sangat lah berbaloi dan jimat. Jika berminat untuk order boleh WhatsApp kami di nombot hotline 013-666 5554.

 

 

Sumber: duniafarisya