6 Tips Yang Perlu Anda Lakukan Sebelum Memakai Concealer

6 TIPS YANG PERLU ANDA LAKUKAN SEBELUM MEMAKAI CONCEALER

Buy Hot Set

>>> Klik Sini Untuk Beli Sekarang! <<<

Bagi sesiapa yang ada masalah jerawat biasanya mereka akan menggunakan concealer bagi menutupi segala cela parut jerawat bagi nampakkan ianya lebih pudar dan wajah nampak flawless. Namun, ramai yang bagi feedback kadang-kadang bila pakai concealer muka nampak bercapuk. Tahukah anda sebenarnya teknik pemakaian concealer mempunyai teknik-tekniknya sendiri sebelum kita apply kan ke wajah kita. Jika tidak, masalah bercapuk akan berlaku.

 

Jadi, di bawah ni admin kongsikan apa yang perlu anda lakukan sebelum dan selepas apply kan concealer di wajah anda untuk membuatkan makeup anda nampak lebih baik.

 

1. Perlu Pakai Primer Terlebih Dahulu

  • Asas pertama untuk mendapatkan mekap yang flawless ialah hasil dari pemakaian primer. Jadi selepas selesai rutin melembab, langkah pertama ialah dapatkan primer ya. Pada mereka yang skipprimer, bukan sahaja concealer tak tahan lama, satu look mekap tak tahan.

 

2. Apply Foundation Sebelum Concealer

  • Ramai yang masih lagi keliru, nak pakai foundation dulu ke concealer dulu? Sentiasa ingat foundation adalah asas menyempurnakan warna kulit, jadi apply foundation dahulu. Kemudian baru tambah dengan concealer, bayangkan kalau anda pakai concealer kemudian blend foundation. Hilanglah concealer!

 

3. Pilih Warna Concealer Yang Sesuai

  • Cara terbaik untuk memilih tona concealer yang tepat ialah tona dua kali lebih cerah dari tona foundation anda. Memakai concealer yang terlalu cerah ia tidak membantu untuk memudarkan cela tapi sebaliknya.

 

4. Gunakan Formula Yang Sesuai

  • Sama seperti foundation, concealer juga terdapat dalam pelbagai formula. Pastikan anda tahu formula concealer yang mana sesuai dengan kulit anda.

 

5. Menggunakan Teknik Blending Dengan Betul

  • Paling mudah untuk blend concealer dengan hanya menggunakan jari, namun teknik itu paling sesuai untuk bahagian bawah mata. Cara terbaik ialah blend concealer dengan berus concealer yang telah tersedia.

 

6. Lakukan Teknik Baking

  • Untuk mengelakkan dari concealer dan foundation cepat crack cuba lakukan teknik baking. Mudah sahaja, selesai foundation dan concealer ambil loose powder atau setting powder sapu pada bahagian yang telah siap diconceal, tunggu selama beberapa minit kemudian berus lebihan bedak. Siap!

 

Oh ya ! untuk membuatkan makeup anda tahan lama, boleh la anda gunakan #MIRACLEWHITENINGSPRAYNURRAYSA. Spray kan sahaja di wajah anda kemudian tengoklah hasilnya yang superbb 😀

 

>>> Klik Sini Untuk Beli Sekarang! <<<

 

Sumber: Wanista