Kabinet Dapur Kecil Pilihan Terbaik Untuk Rumah Sempit

Kabinet dapur yang kecil menjadi pilihan terbaik bagi ruang kediaman yang terbatas.Jika kena cara dan gayanya, kabinet dapur yang kecil ini tetap mampu memberikan keselesaan ketika anda berada di ruang dapur.

Ada banyak rekaan kabient buat dapur kecil yang boleh anda jadikan contoh atau rujukan untuk menata ruang dapur yang sederhana agar kelihatan selesa.

Selain itu, anda juga perlu bijak menata ruang dapur.  Sekalipun hanya bekas-bekas sos, kicap, garam, gula, serbuk kunyit anda tetap perlu bijak untuk menempatkannya. Dengan membiarkan ia berselerak di dapur, selain tidak sedap di pandang mata ia juga akan membuatkan ruang dapur menjadi lebih sesak!

Berikut beberapa interior kabinet dapur kecil yang boleh anda jadikan idea dalam menghias dapur idaman anda

Tips Agar Ruang Dapur Sempit Nampak Luas

1.Pastikan pemilihan kitchen set yang tepat.  Memandangkan ruang dapur anda tidak luas, pilih rekaan kabinet dapur yang tidak banyak memakan ruang, rekaan yang elegan dan praktikal

2. Pencahayaan di ruangan dapur mestilah tepat. Supaya dapur kelihatan lapang, anda boleh meletakkan lampu di bawah almari atau di bawah meja.

3. Untuk dapur kecil, anda boleh memilih warna cat berwarna pastel bagi menciptka kesan interior dapur yang lebih luas dan terbuka. Untuk kesan moden, anda boleh menggunakan warna yang cerah seperti hijau yang lembut atau biru cair.