Kelebihan Produk Kecantikan Dari Bahan Organik

Wanita mana je taknak nampak cantik? Semua nak cantik. Kata orang, wanita dengan kecantikan tak dapat dispisahkan. Sebab tu la kalau kita tengok ramai wanita yang ingin kelihatan cantik sanggup habis sejumlah wang yang besar untuk mendapatkan kulit wajah yang sempurna. Tapi, tak ramai yang tahu dan teliti tentang pemilihan kosmetik atau produk yang ingin digunakan sama ada kandungannya dari bahan kimia berbahaya atau bahan organik. Asalkan bagi kesan yang cantik dan putih sudah cukup.

Hati-hati dalam memilih produk kecantikan. Elakkan daripada menggunakan produk kimia yang mana ia mampu menghakis kulit kit. Bukan itu sahaja, terdapat satu kajian telah menunjukkan bahawa terdapat beberapa bahan yang digunakan di dalam kosmetik kemungkinan mempunyai hubung kait dengan penyakit kanser dan juga Alzheimer. Sungguh menakutkan jika difikirkan semua itu kembali.

Namun begitu, wanita kini tidak perlu takut-takut lagi untuk menggunakan produk kosmetik. Kenapa? Kerana sekarang sudah banyak keluaran produk kosmetik daripada bahan organik sebagai penyelamat dunia kecantikan kita. Salah satunya adalah produk keluaran Nurraysa Beauty sendiri yang bebas daripada bahan kimia berbahaya seperti paraben dan SLES.

Buy Hot Set

>>> Klik Sini Untuk Beli Sekarang! <<<

 

KELEBIHAN PRODUK KECANTIKAN DARI BAHAN ORGANIK

produk kecantikan

 

Tidak Ada Kesan Sampingan

Menggunakan produk organik bermakna anda bebas daripada terpaksa menanggung kesan sampingan seperti kulit terbakar, kulit semakin menipis, pengelupasan dan sebagainya. Hal ini kerana,produk organik adalah produk yang paling selamat untuk digunakan. Bahan-bahannya selalunya terdiri daripada bahan-bahan alami yang tidak mempunyai kesan sampingan yang memudaratkan.

 

Selamat Bagi Kulit Sensitif

Kulit sensitif sangat sukar untuk mendapatkan kosmetik yang sesuai. Kulit sensitif adalah kulit yang kebiasaannya menunjukkan kesan elergi seperti gatal-gatal, kemerahan bahkan pertumbuhan jerawat sebagai reaksi terhadap bahan-bahan tertentu. Oleh yang demikian, kulit yang sensitif sangat disarankan menggunakan produk berbahan organik. Kandungannya tidak akan menyumbat pori-pori yang menjadi penyebab jerawat.

 

Tidak Merosakkan Sistem Tubuh

Kandungan bahan kosmetika atau produk kecantikan berasaskan bahan alami adalah bebas dari bahan kimia yang berbahaya. Penggunaan bahan kimia berbahaya yang dioles pada kulit wajah terus diresap oleh kulit sekaligus meningkatkan risiko kegagalan organ tertentu.

 

Selamat Digunakan Oleh Wanita Hamil

Kajian mendapati bahan-bahan kimia merbahaya seperti phthalates yang banyak terdapat di dalam wangian, syampu dan kosmetik boleh membahayakan janin. Namun tidak bagi produk keluaran Nurraysa Beauty kerana ia bebas daripada bahan kimia dan selamat untuk digunakan oleh ibu mengandung. Bukan itu sahaja, malah ada juga produk yang boleh digunakan oleh bayi.

 

 

 

Sumber: ayuazmera