Kemaskini Dapur Mengikut Bajet

KEMASKINI DAPUR MENGIKUT BAJET

Impikan dapur baharu, tapi tiada banyak masa atau duit untuk pembaharuan? Jom lihat cara mengemas dapur dalam enam cara mudah, tiada ubah suai diperlukan

 

1. Kosongkan ruang kaunter anda

Letakkan rel gantung untuk menyimpan perkakas, pinggan kering dan banyak lagi. Manfaatkan ketinggian siling anda dengan rel dinding di atas ketuhar, letakkan item yang selalu digunakan berdekatan.

 

2. Tingkatkan rutin mengitar semula dan membersih

Maksimumkan storan kabinet anda dan asingkan kitar semula dengan tong mudah dikosongkan pada rel. Gunakan pintu untuk menyimpan barangan cuci dan mentol lampu sehingga anda sedia untuk kitar semula.

 

3. Terangi dengan cahaya

Mahukan pencahayaan mudah tanpa pendawaian semula dengan hanya memasang lampu sorot di bawah kabinet dapur dengan pita pelekat. Sorok kabel dengan penyaluran dengan hanya koyak dan gam.

 

4. Gandakan storan dapur anda

Letak kabinet terbuka di dinding sisi untuk anda menyimpan buku memasak kegemaran dan bekas makanan. Troli boleh gerak adalah tiket anda untuk ruang permukaan kerja tambahan dan storan tambahan.

 

5. Tambah glam 

Foto dan pinggan mangkuk boleh hasilkan rupa minimalis dengan grafik yang tidak akan selubungi bilik. Kabinet pintu kaca di atas meja mencipta ruang paparan dan menyimpan keperluan masa makan berdekatan, supaya anda tak perlu asyik bangun.

 

6. Segarkan meja makan anda

Sedikit helah ringkas akan berikan nafas baharu untuk meja anda. Pilihan tanpa selerak paling mudah adalah alas meja baharu. Menukar set kerusi dengan yang tidak sepadan adalah perubahan gaya yang mudah.