Lindungi Kulit Dari Sinar UVA & UVB. Penting Atau Tidak?

LINDUNGI KULIT DARI SINAR UVA & UVB. PENTING ATAU TIDAK ?

 

Perasan tak, sebenarnya setiap hari kulit kita terdedah dengan sinar matahari tanpa apa-apa perlindungan pun. Tetapi, tahukah anda bahawa sangat penting untuk melindungi kulit dari sinar ultraviolet yang berasal dari matahari. Bukan itu sahaja, sebenarnya  kulit ini harus dilindungi dari dua sinar ultraviolet iaitu UVA dan UVB. Kedua-dua sinar tersebut akan memberi kesan pada kulit.

 

Melalui sinar ultra UVB, ia boleh menyebabkan kulit terbakar, belang, melepuh, kering, menggelupas, gelap, dan pigmentasi kulit jangka panjang. Sementara, UVA sendiri, dapat menyebabkan pelbagai masalah pada kulit, seperti merosakkan kulit lebih dalam yang mana menyebabkan penuaan yang cepat, mempercepatkan timbulnya kedutan dan bintik hitam.

 

Jadi, perlindungan terhadap kulit sangat penting dilakukan dengan segera. Usahakan selalu menggunakan apa-apa perlindungan setiap hari ketika beraktiviti dan gunakan perlindungan sinar uv dengan produk yang dapat melindungi anda dari kedua paparan sinar UVA dan UVB.

 

 

Jadi, di sini uolls boleh cuba UV CREAM Nurraysa yang mana ia mampu membantu anda melindungi kulit dari sinar uv. Bahkan, ia sangat bagus untuk anda mengelakkan kulit daripada sunburn dan juga ianya sangatlah selesa untuk dipakai kerana tak melekit dan rasa ringan je.

 

Jika berminat boleh terus WhatsApp kami di www.wasap/0109585655 untuk mengetahui maklumat yang lebih lanjut 🙂