9 Tips Untuk Nampak Cantik Dengan Make Up Natural 

 

Seperti yang kita tahu, sebahagian daripada wanita sukakan make up yang tebal namun ada sebahagiannya juga yang suka kan makeup natural sahaja. Lebih kepada ingin menutup cela di wajah. Namun, jika make up dipakai secara berlebihan, ia boleh membuatkan penampilan kita tidak nampak menarik malah nampak pelik. Jadi, pemakaian make up perlulah bersederhana.

Bukan itu sahaja, make up yang natural dan simple juga tidak memerlukan anda mengambil masa yang lama untuk bersiap. Dengan itu, anda juga boleh hanya menggunakan set make up yang basic sahaja seperti bedak, lipstik, eyeliner, eyeshadow, eyeshadow dan mascara sahaja. Ingin ketahui 9 tips yang akan admin kongsikan? Jom kita tengok di bawah ni 🙂

 

  1. Pertama-tama adalah dengan mengetahui terlebih dahulu bentuk dan jenis kulit, sehingga dapat menyesuaikan dengan make up yang akan dipakai.
  2. Pakailah foundation yang sama dengan jenis dan warna kulit wajah. Nak mudah dan jimat dapatkan #GLOWINGDDMOISTCAKE Nurraysa sebab dah 3 in 1, Foundation + Concealer + Powder dan juga bedak Nurraysa ni ada pilihan warna mengikut kulit wajah anda sama ada light/medium/dark.
  3. Gunakan eye shadow dengan warna lembut dan natural. Bagi yang memiliki kulit putih, sebaiknya gunakan eye shadow dengan warna-warna terang agar tidak terlihat pucat, seperti warna biru, hijau, dan ungu. Sedangkan bagi yang memiliki kulit kuning langsat dapat memakai warna emas dan coklat. Lalu bagi pemilik sawo matang dapat memakai eye shadow dengan warna gelap dan metallic agar kulit terlihat bercahaya dan segar seperti warna emas, coklat, hijau tua dan biru muda.
  4. Gunakan eyebrow agar mata terlihat hidup dan menambah daya tarik. Pilih warna yang tidak mencolok atau sesuaikan dengan warna bedak yang digunakan. Nak best anda boleh cuba #PERFECTBROWSHAPING yang mana mudah sangat nak gunakannya sebab bentuk yang yang segi tiga dan disertakan sekali dengannya berus.
  5. Gunakan eyeliner untuk memperindah kelopak alis. Gunakan warna coklat atau abu-abu agar terlihat natural atau gunakan eyeliner warna hitam agar mata terlihat lebih besar dan indah. Aplikasikan dengan menarik garis mulai ujung mata dari bagian dalam hingga mengarah keluar dengan hati-hati. #MIRACLEYELINERNURRAYSA adalah yang terbaik kerana bentuknya yang tirus memudahkan anda untukapply kannya di mata. Bagi anda yang newbie pun boleh try tau!
  6. Aplikasikan maskara pada bulu mata bagian atas bawah secara tipis agar bulu mata terlihat natural dan alami. Gunakan pengepit bulu mata yang baik setelah mengoles maskara.
  7. Aplikasikan lipstik di bibir dengan warna satu tingkat dari warna asli bibir. Untuk yang mempunyai kulit putih dan kuning langsat bisa memakai lipstik dengan warna cerah seperti  warna pink. Sedangkan yang berkulit sedikit gelap lebih sesuai memakai lipstik berwarna coklat.
  8. Pakailah blusher dengan warna-warna lembut seperti pink dan peach agar pipi terlihat lebih minimalis dan natural. Untuk mendapatkan hasil yang bagus, anda boleh cuba #SHININGMINERALSBLUSHER Nurraysa untuk terlihat lebih segar dan fresh.

 

 

Haa.. macam mana? mudah je kan? Boleh la anda pratikkan lepasni.

 

Eh, kalau saya nak gunakan produk make up Nurraysa ni kena beli satu-satu ke? 

 

Jangan risau uolls, semua tu atas pilihan anda sama ada nak beli satu-satu atau beli dalam bentuk set sebab sekarang ni sedang berlangsungnya NOVEMBER SALES yang mana kami ada tawaran special untuk anda bagi SET KECANTIKAN atau FULL SET MAKEUP. So, kalau uolls berminat untuk dapatkan set makeup ni boleh la contact kami di 013-666 5554 untuk order. 😉

 

 

Sumber: Panduanibu