SALAD BOLEH MENGURUSKAN BADAN? APA KEBAIKANNYA?

 

Ada khasiat ke bila makan sayur salad ni ? Betul ke sayur salad boleh menurunkan berat badan kita? 

 

Setiap daripada kita mempunyai gaya hidup yang berbeza-beza dan sentiasa berubah dari masa ke semasa. Ternyata gaya hidup yang kita lalui pada setiap hari memberikan kesan pada kesihatan. Selain daripada bersenam, antara cara yang lain untuk menjaga kesihatan kita adalah dengan menjaga pemakanan. Kita perlu perbanyakkan makan sayur-sayuran dan juga buah-buahan.

Salah satu menu makanan yang cukup baik untuk kesihatan anda ialah sayur salah. Sebenarnya masih ramai yang tidak menyukai sayur salad, dan adakah anda termasuk dalam kategori itu? Alahai… ruginya kerana ada banyak manfaat sihat yang boleh anda peroleh daripada sayur salad ini jika dimakan pada setiap hari. Nak tahu apa je kebaikan salad yang boleh bantu anda menurunkan berat badan? Jom check it out !

 

1. Kaya Dengan Serat

 

2. Cegah Penyakit

 

3. Kawal Berat Badan

 

4. Cegah Kanser

Salad juga kaya dengan nutrisi yang boleh menurunkan risiko beberapa jenis kanser. Jika anda tidak makan sayur salad mentah,  cubalah buat salad dengan campuran buah beri, pear, epal, lobak merah dan tomato.

 

 

Tapi guys ! Kalau korang nak lagi mudah, boleh cuba JAMU V’HERB Nurraysa. Fungsinya adalah seperti berikut :

 

 

Kalau berminat boleh terus direct WhatsApp kami di www.wasap.my/60109585655 untuk dapatkan maklumat dengan lebih lanjut. Cepat-cepat sementara tengah CNY Sale. Harga jimat punyerrr !