Tips Memakai Blusher

TIPS MEMAKAI BLUSHER

 

Blusher merupakan salah satu makeup yang dapat menaikkan seri wajah agar nampak sweet dan fresh. Tapi tahukah anda masih ramai yang tidak tahu tips memakai blusher dengan betul ? Kalau dulu admin pun pakai hentam je ikut suka pakai blusher. Asalkan nampak merah-merah sikit nampak cantik je di mata admin dah settle !

 

Rupanya ada tips juga. Huhu. So, apa lagi dah tahu ni admin share kan pula pada anda semua. Boleh la kita follow tips ni setiap kali nak pakai blusher šŸ™‚

 

 

  • Pakai blusher berwarna lembut semasa siang dan terang sewaktu malam
  • Pakai blusher selepas solekan terakhir. Senang nak agak ketebalan yang korang akan letak nanti.
  • Bagi yang memilikiĀ kulit putih atau cerah, warna blusher yang paling sesuai adalah pink. Sama ada soft pink, brown pink, atau dark pinkĀ 
  • UntukĀ kulit kuning langsat, korang boleh pakaiĀ peach color, baby pink, brown orange atau chocolate mocha
  • Kulit wanita asia iaituĀ sawo matangĀ lebih sesuai pakaiĀ bronze, red plum, dark orange dan soft brown
  • Untuk siĀ hitam manisĀ yang tan kulitnya sesuai sangat denganĀ peach color, apricot, plum, coral dan deep orange

 

Jadi, bagi anda yang jenis sukakan makeup yang nampak natural boleh lah gunakan #SHININGMINERALBLUSHER daripada Nurraysa sendiri. Sebab warnanya yang soft pink je. Nice sangat kalau pakai dekat pipi. Tak terlalu merah dan juga tak terlalu terang. Nampak sweet je bila pakai tau. Mana yang belum pernah cuba, eloklah dapatkannya sekarang. Rugi tau kalau tak grab awal-awal ni. Kalau berminat boleh terus WhatsApp kami di 013-666 5554 untuk order.

 

Selamat mencuba !

 

 

Sumber: IraIshak