3 Cara Mudah untuk Cantik dan Sihat

3 CARA MUDAH UNTUK CANTIK DAN SIHAT

 

Bila tengok orang lain cantik, kita pun nak cantik tapi caranya tak kena. Orang makeup nampak cantik, kita pun nak makeup tapi tak tau teknik mana yang betul. Kadang pakai hentam je. Ingatkan dah cantik tapi sebenarnya tak. Hehe..

Sebenarnya, banyak cara untuk menjadikan diri kita nampak cantik. Kadang benda basic yang perlu kita buat tapi kita lupa. Nak nampak cantic kena tengok semua aspek. Hasilnya diri nampak cantic badan pun nampak sihat dan sentiasa fresh.

So, nak nampak cantik dan sihat jom follow cara mudah yang boleh dipraktikkan di bawah ni.

 

1. ELAKKAN MAKE UP YANG TERLALU TEBAL

  • Make up yang terlalu tebal dengan kerap akan merosakkan kulit wajah anda. Make up yang terlalu tebal juga akan membuatkan muka anda kelihatan lebih berusia jika tidak menggunakan teknik yang betul.

 

2. MENJAGA BAU BADAN

  • Tips kecantikan yang sangat penting ialah menjaga bau badan. Mempunyai rupa yang cantik dan solekan yang kemas tidak memadai jika badan anda berbau. Bau badan akan menyebabkan orang ramai tidak selesa dengan keberadaan anda sekaligus membuatkan anda nampak tidak bersih dan cantic hanya pada luaran sahaja.

 

3. GAYA HIDUP YANG SIHAT

  • Jika anda mengamalkan kehidupan yang sihat, secara automatic anda akan dapat “natural feshly look” iaitu kecantikan semula jadi yang datang dari bahagian dalaman tubuh badan. Kehidupan yang sihat akan membuatkan kulit anda menjadi sihat, mata anda tampak segar dan bertenaga.

 

Okay, cukup 3 cara yang mudah yang boleh anda amalkan. Selamat mencuba !