3 Cara Untuk Lebatkan Kening Secara Semula Jadi

3 CARA UNTUK LEBATKAN KENING SECARA SEMULA JADI

 

Seperti yang kita semua tahu, tidak semua orang memiliki kening yang tebal. Namun, setiap orang mengimpikan mempunyai kening yang tebal di mana ia akan menyerlahkan lagi kecantikan wajah kita. Jadi, untuk entry kali ni admin kongsikan kepada anda 3 cara untuk lebatkan kening secara semula jadi.

 

 

1. Lumurkan Minyak Kelapa

Minyak kelapan mengandung protein dan nutrisi seperti vitamin E dan zat besi yang dapat membantu menebalkan alis sekaligus menghitamkannya. Setelah pemakaian 1-2 bulan kamu dapat melihat perubahannya lho girls!

Cara memakainya:

Titisskan minyak kelapa hangat ke jari
Oleskan pada alis
Biarkan semalaman
Bilas dengan air hangat

 

 

2. Gunakan Kuning Telur

Bulu kening dibuat daripada protein keratin dan telur adalah bahan makanan yang sangat kaya akan protein. Rambut kening akan tumbuh dengan sihat setelah memakainya secara rutin 1-2 kali seminggu

Cara memakainya:

Pecahkan telur dan pisahkan kuningnya
Pukul kuning telur
Oleskan pada alis dengan kapas/ cotton bud
Biarkan selama 15-20 minit
Bilas dengan air dingin

 

 

3. Lidah Buaya

Lidah buaya mengandung enzim yang mampu menutrisi folikel rambut dan membuat alismu tumbuh lebih cepat dan tebal. Bahkan kulit yang berada di sekitar alismu juga akan menjadi lembut jika kamu memakainya.

Cara memakainya:

Pijatkan gel lidah buaya pada alis
Biarkan selama 30 minit
Bilas dengan air hangat

 

 

Nak touch up bagi cantik, boleh la anda gunakan #PERFECTBROWSHAPINGNURRAYSA . Betuknya yang seakan tiga segi atau piramid lagi memudahkan anda untuk membentuk kening yang sempurna. Ditambah pula dengan berus yang telah disertakan sekali lagilah bertambah mudah dan jimat untuk anda menggunakannya. Boleh WhatsApp kami di nombor HOTLINE – 013-666 5554 untuk order ya !

 

 

 

Sumber: Sinar FM