5 Panduan Asas Penjagaan Miss V

5 PANDUAN ASAS PENJAGAAN MISS V

 

 

Penjagaan Miss V amat penting bagi seseorang wanita. Namun ramai yang mengambil mudah tentang penjagaannya dari segi kebersihan mahupun kesihatan. Jadi, penjagaannya perlu dititik beratkan supaya ia sentiasa berada dalam keadaan baik.

 

Penjagaan asas bagi Miss V yang boleh admin kongsikan untuk anda semua adalah seperti berikut:

 

  • Setiap kali membuang air kecil atau besar bersihkan bahgian luar dengan menggunakan air.  Penggunaan tisu basah tidak digalakkan keran dikhuatiri bahagian tersebut tidak benar-benar bersih dan boleh menyebabkan jangkitan kuman.
  • Ketika haid, tukar tuala wanita sekerap mungkin.  Amalan ini bukan sahaja membuatkan anda merasa selesa malah ia juga dapat mencegah pembiakan kuman yang mudah tersebar menerusi darah. Pada hari-hari yang darah keluar dengan banyak anda juga digalakan menukar seluar dalam mengikut keperluan.
  • Begitu juga dengan wanita yang gemar memakai pelapik seluar dalam (panty liner) ia harus ditukar denag lebih kerap bagi udara yang bersih untuk vagina.
  • Elakkan mengunakan sabun atau mandian untk membersihkan alat sulit. Ia di khuatiri akan menyebabkan kekeringan dan iritasi pada kulit.  Selain itu, perbuatan tersebut kan menyebabkan rasa kurang selesa pada vagina seperti gatal.
  • Tukar seluar dalam pada setiap kali mandi .  Bagi wanita yang mengalami keputihan, anda disarankan memakai pelapik seluar dalam agar keputihan tidak melekat pada seluar dalam dan menyebabkan anda tidak selesa.

 

 

Admin juga syorkan anda dapatkan #FEMININEWASHNURRAYSA untuk membantu dalam menjaga kebersihan Miss V anda. Sangat best kerana ia dapat menyegarkan Miss V, merawat gatal-gatal dan juga mengelakkan daripada jangkitan kuman. Jadi, boleh dapatkannya dengan harga promosi RM25 sahaja ! Jika berminat boleh WhatsApp kami di 013-666 5554 untuk order.

 

 

 

Sumber: Normicantik