Hindari 3 Kesalahan Dalam Penggunaan Blusher

HINDARI 3 KESALAHAN DALAM PENGGUNAAN BLUSHER

 

 

Blusher merupakan salah satu produk yang penting untuk membuatkan wajah kita tidak nampak pucat dan tidak bermaya di hadapan orang ramai. Walaupun kita merasakan memakai blusher ini senang, tapi jika tidak betul langkahnya ia akan membuatkan wajah anda nampak seperti badut. Jadi, jom kita hindari 3 kesalahan dalam penggunaan blusher i9ni utnuk menampakkan wajah kita kelihatan sempurna.

 

 

 

#1 Terlalu Tebal Mengaplikasikan Blusher

  • Pastikan untuk selalu mengaplikasikan makeup di tempat dengan pencahayaan alami yang cukup untuk menghindari tampilan seperti badut. Ini kerana apabila anda mengaplikasikan blusher tersebut di satu tempat sahaja tanpa meratakannya dan juga pemakaia blusher yang tebal akan membuatkan wajah anda tidak sempurna.

 

 

#2 Blush Tidak Ter-blend dengan Baik

  • Shade yang digunakan memang sudah betul, namun jika tidak ter-blend dengan betul, maka hasilnya tetap akan terlihat buruk. Blusher tidak ter-blend dengan baik dan malah berkumpul di tengah pipi. Jadi, pastikan blusher yang dipakai di blend dengan baik agar nampak sekata dan kelihatan cantik.

 

 

#3 Mengaplikasikan Blush Terlalu Rendah

  • Blush tidak boleh berada lebih rendah daripada bahagian terbawah hidung. Pastikan untuk selalu mengaplikasikan blusher pada tulang pipi. Blusher yang terlalu rendah akan membuat penampilan lebih tua dan terlihat seperti contour yang berlebihan.

 

 

Jadi, lepas ni kalau nak pakai blsuehr tu kena pastikan anda tidak melakukan perkara seperti di atas ni. Elok-elok nampak cantik je nanti dengan blusher, salah step nampak macam badut. Yang mana pengguna baru tu pula, sebelum pakai boleh lah anda rujuk mana-mana video atau ifno tentang penggunaan blusher supaya dapat mengahsilkan kecantikan wajah yang sempurna. Nak best lagi boleh la cuba SHINING MINERAL BLUSHER NURRAYSA. Dapatkannya dengan pengedar yang berdekatan dengan anda !

 

 

 

Sumber: beautynesia