Tips Memanfaatkan Minyak Zaitun Untuk Mengatasi Eyebag

TIPS MEMANFAATKAN MINYAK ZAITUN UNTUK MENGATASI EYEBAG 

 

Semua mengetahui bahawa minyak zaitun mempunyai banyak manfaatnya terutamanya untuk kecantikan. Tapi tahukah anda semua bahawa minyak zaitun juga dapat atasi masalah eyebag di bawah mata. Minyak zaitun mengandungi zat besi, omega 3, kalsium, kalium, serta kaya akan vitamin A, B, C, D, E, dan K. Kandungan vitamin E yang dimiliki minyak zaitun ini dapat menegangkan kulit dan mencegah kedutan pada bahagian mata. Selain itu, kandungan vitamin K juga dapat memproduksi kolagen sehingga dapat mengurangkan lingkaran hitam atau eyebag pada mata, Jadi, bolehlah anda ucapkan selamat tinggal dengan mata panda. Haha…

 

 

Cara Menggunakan Minyak Zaitun

Untuk menghilangkan lingkaran hitam atau eyebag di bawah mata dengan minyak zaitun, anda harus melakukannya secara rutin. Caranya mudah, admin kongsikan tips yang dikongsikan oleh beautynesia untuk anda semua.  Ikuti langkah-langkah ini setiap malam:

 

  • Cuci muka terlebih dahulu
  • Cuci tangan anda agar tidak ada kotoran yang ikut menempel pada wajah
  • Oleskan minyak zaitun secara perlahan pada area bawah mata
  • Biarkan semalam agar minyak zaitun bisa menyerap secara maksimal pada kulit
  • Keesokan harinya, bilas dengan air bersih

 

Selain boleh menghilangkan eyebag di bawah mata, wajah anda juga akan terasa lebih segar pada keesokan harinya. Tetapi jika inginkan kesan yang efektif, lakukan perawatan dengan minyak zaitun tersebut setiap hari dan jangan lupa juga untuk amalkan dengan gaya hidup sihat bagi mendapatkan hasil yang maksimum. Hindari tidur lewat malam, pastikan banyak minum air putih, dan hindari rokok. Mudah bukan? Selamat mencuba!