5 Rahsia Makan Banyak Raya Ni Tak Gem0k


Makan Raya Banyak2 Confirm Tak Gemuk!?

 

Selalu bila raya, lepas makan pagi tu je terus timbang dan cek berat badan.

Tak cukup tu. Makan tengah hari, minum petang pula nak timbang lagi. Penat menimbang dari penat makan je tu hehe.

Senang kata, setiap masalah nak naik penimbang tu 😅

 

Siapa pernah alami situasi macam ni?

Penimbang adalah kawan baik kan masa raya Aidilfitri? Tapi takkan sampai bila-bila nak duk takat tu je? Please make sure kekal langsing dan sihat raya Aidilfitri 2020 ini sebab:

  1. Tak semua orang mampu untuk angkat dan jaga kita bila sakit atau pengsan nanti
  2. Punca kesihatan diri kebanyakannya datang daripada masalah pembuangan yang terlalu lama tertunda
  3. Ramai rakyat Malaysia yang kesihatan tua dulu sebelum usia

Anda boleh amalkan 5 Rahsia Makan-Makan tanpa rasa bersalah ini pada raya ini dan admin pasti, anda tak akan menyesal.

 

1. Amalkan Pemakanan Berasaskan Protein

Macam kat atas ni adalah cadangan untuk anda semua amalkan dalam setiap menu harian anda. Apa dia? Tak tahu apa makanan-makanannya? Okay protein paling terbaik ialah protein yang rendah lemak seperti merah, ayam, ikan, tauhu dan kekacang.

2.  Jangan Skip Sarapan / Sahur

Ni sangat penting ye, sebab bila kita dah skip sarapan atau sahur tu paling nampak sekali ialah kita akan kurang tenaga untuk aktiviti seharian. Ini merupakan perkara terpenting dalam cara pemakanan sihat, tapi tak bermaksud anda boleh makan banyak waktu sarapan ye. Cukup makan untuk tambah tenaga sahaja.

3. Makan Kerap Tapi Sikit-Sikit

Elakkan mengamal perut untuk kosong dalam waktu yang lama sebab boleh menurunkan metabolisme dalam badan. Seeloknya isi perut dengan makanan protein seperti kacang-kacang dalam jarak masa antara makan makanan berat.

4. Banyakkan Minum Air Masak
Rahsia paling besar ialah minum air masak dengan mencukupi dalam sehari-hari. Bukan air manis ye, bukan juga air gula heheh. Dengan minum air masak ni mampu mempercepatkan tubuh kita singkirkan kekotoran dan lemak dari dalam badan kita.

5. Abaikan Semua Kat Atas!

Anda boleh makan secukupnya dan sesedapnya hanya dengan amalkan minum Miracle Choco kat bawah ni dan dapat kesan seawal 3 hari !

 

 

 

Paling Best, Happy Hour Miracle Choco Menanti Anda, terlepas jangan nangis ye.

makan-raya