Nah, 6 Tips Berguna Penjagaan Kulit Wanita Berumur 30-an !

6 TIPS BERGUNA PENJAGAAN KULIT WANITA BERUMUR 30-AN

 

Tidak dapat dinafikan semakin hari umur kita akan semakin meningkat. Semua hormon juga akan berubah begitu juga dengan keadaan kulit kita terutamanya wanita yang mana sinonim dengan kecantikan. Kata orang, 20-an dikira kategori muda lagi dan masuk 30-an kena berjaga dari segi kesihatan, makanan dan semuanya. Betul ke? Betul atau tak, tua atau muda tetap kena titikberatkan tentang penjagaan diri lebih-lebih lagi bagi anda, wnaita yang berumur 30-an.

 

Tidak perlu stress, tidak perlu bimbang kerana jika anda mengikuti beberapa tips yang baik untuk penjagaan kulit, anda boleh memastikan bahawa anda akan kelihatan hebat biarpun sudah mencecah angka 30-an. Mahu atau tidak? Semuanya atas diri setiap individu. Walau bagaimanpun untuk anda smeua, admin kongsikan sedikit info atau tips yang berguna penjagaan kulit bagi wnaita berumur 30-an. Jom check it out !

 

 

Exfoliate kulit anda

Lapisan kulit mati pada kulit tidak membenarkan kulit segar berada di permukaan. Jadi, anda perlu untuk membuang sel kulit mati. Menyental muka dengan scrub lembut membantu dalam mengurangkan berlakunya garis-garis halus dan kedutan. Kulit anda akan bersinar jika anda terkelupas. Jadi, boleh lah anda gunakan SOFTENING FACIAL & BODY JELLY SCRUB Nurraysa 🙂

 

 

Melembapkan dengan pelembap yang sesuai

Pada  usia 30-an, kulit mula hilang keanjalan kerana kehilangan kolagen. Pengurangan kapasiti kelembapan mengikut kulit juga menyebabkan garis-garis halus dan kedutan. Jadi, pastikan anda menggunakan pelembap dua kali sehari. Kulit lembap kekal lembut dan berseri. Di sini admin suggest kan pada anda untuk menggunakan ARGAN WHITENING MOISTURIZER di mana ia membuatkan kulit anda akan lembap sentiasa.

 

 

Minum banyak air

Air membantu untuk mengeluar toksin dari badan dan mengekalkan cahaya pada kulit. Air membantu kulit terhidrat dari dalam, sekali gus mengekalkan keanjalan. Ini adalah salah satu cara yang paling mudah di dalam tips penjagaan kulit.

 

 

Dapatkan rawatan wajah profesional sekali sebulan

Urutan muka meningkatkan peredaran darah dan membantu dalam penyaliran keluar cecair limfa. Pastikan bahawa produk yang digunakan adalah sesuai untuk jenis kulit anda. Bagi anda yang kurang mampu, gunakan produk yang secukupnya seperti pembersih wajah, toner, moisturizer/ pelembap dan sesekali buang sel kulit mati dengan skrub halus.

 

 

Jangan lupa krim pelindung matahari

Kerosakan kulit yang berpunca dari matahari boleh menjadikan kulit tampil lebih berusia dan berkedut dengan cepat. Jangan lupa untuk menggunakan pelindung matahari apabila anda melangkah keluar, paling sedikit pun spf 30+. Nak lagi best gunakan UV CREAM Nurraysa yang mana mengandungi SPF 50 yang dapat melindungi kulit anda daripada sinar UV.

 

 

Ambil suplemen tambahan

Asid Lemak Omega 3 dan tablet multivitamin boleh mengekalkan kulit yang sihat dan lembut. Mengambil suplemen tambahan ini boleh membantu mengekalkan kemudaan di wajah anda.

 

 

Sumber: wanista.com