TEKNIK SHADING UNTUK HIDUNG JADI MANCUNG

 

Tidak dinafikan semua wanita diluar sana menginginkan hidung yang mancung. Tapi hidung saya tak mancung. Macam mana nak buatkan ia nampak mancung? Ada apa-apa cara ke ? Tenang, tenang semuanya. Admin akan share kan sedikit tips tau trick makeup yang mudah yang membolehkan hidung anda semua kelihatan lebih mancung dari biasa.

Shading adalah cara makeup yang digunakan untuk membuat tulang hidung lebih terlihat sehingga membuatkan hidung anda nampak lebih mancung dari sebelumnya.

 

 

 

1. Pertamanya, sediakan makeup  shadow , warna putih serta coklat tua dan brush dengan ukuran yang sedang, tidak terlalu kecil dan juga tidak terlalu besar.

 

2. Lakukan lah shading. Pertama dengan memakai makeup shadow yang bewarna coklat untuk membuat garis di kedua sisi hidung. Dari dekat kening garis dibuat secara merata dan berhenti di bahagian hujung hidung. Kemudian makeup shadow yang bewarna putih digunakan untuk mengusap tengah atau dalamnya dengan merata sehingga mengisi bahagian secara keseluruhan.

 

3. Akhir sekali, lakukan blended secara merata pada bahagian pada bahagian outline hingga berakhir di bawah hidung. Pastikan garis outline nampak sempurna dan realistik.

 

Nah, mudah je kan ? Boleh la anda praktikkannya bila makeup nanti. Nak lagi mudah gunakanlah #GLOWINGDDMOISTCAKE Nurraysa untuk buat shading tersebut. 🙂

 

 

 

Sumber: Kesehatankulit