3 Cara Mencerahkan Kulit

       3 CARA MENCERAHKAN KULIT

 

Ramai yang menginginkan kulit yang cerah dan gebu. Terdapat pelbagai cara untuk mendapatkannya. Oleh itu di bawah admin senaraikan  beberapa cara dan kaedah untuk mencerahkan kulit

 

 

1. MINUM AIR MASAK

Pastikan anda minum air masak sekurang-kurangnya 2 liter sehari bagi memastikan sistem dalaman anda berfungsi dengan baik.

Dengan cara ini kulit anda secara tidak lansung akan menjadi cerah dan cantik. oleh itu rajinkan diri anda minum air secukupnya. Kandungan air yang cukup dapat memberikan kesihatan malah mencerahkan kulit anda.

 

 

2. GUNAKAN LIDAH BUAYA (ALOVERA)

Anda boleh cuba mengamalkan dengan cara menyapu lendir lidah buaya tersebut pada muka pada waktu malam sebelum tidur kerana ia dapat memutihkan malah melicinkan kulit. Amalkan selalu untuk mendapatkan kemujarabannya yang cepat.

 

 

3. AIR BERAS

Semua tahu bahawa beras adalah makanan ruji kita.. Tapi tahukah anda bahawa air cucian beras dapat membantu anda melicinkan serta mencerahkan kulit muka anda dengan cara cepat dan berkesan. Anda digalakkan mencuci muka dengan air beras 2 kali sehari . Gunakan sebagai salah satu cara memutihkan kulit.

 

 

Jika anda nak mudah lagi, anda boleh cuba menggunakan produk NURRAYSA yang boleh membantu anda untuk cerah dengan lebih mudah dan cepat antaranya produk: