4 Tips Menjaga Kesihatan

4 TIPS MENJAGA KESIHATAN

 

Seperti sedia maklum kesihatan amat penting dalam kehidupan seharian kita untuk melakukan pelbagai jenis tugas dan tanggungjawab namun segelintir daripada kita tidak mengendahkan kesihatan sehingga memudaratkan diri. Disini Admin senaraikan beberapa Tips Menjaga Kesihatan :

 

1. PEMAKANAN


Amalkan makan makanan yang seimbang mengikut carta piramid makanan. Elakkan daripada makan makanan yang berminyak dan berlemak. Lebihkan sayur dan buah dalam kehidupan seharian.

 

2. BERSENAM 

Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu dan 15- 20 minit setiap sesi. Senaman dapat mencergaskan otak dan juga minda.

 

3. TIDUR DAN REHAT 

Tidur dan rehat yang cukup adalah salah satu tips yang paling berkesan untuk menjaga kesihatan. kita disarkan tidur 8 jam sehari untuk merehatkan badan selepas penat melakukan aktiviti harian. Rehat yang cukup dapat mengelakan diri daripada stress.

 

4.SUPPLEMENT

Ambil supplement tambahan untuk menyokong zat dan nutrisi yang diperlukan dalam tubuh badan kita supaya ia dapat berfungsi dengan baik. Jika anda menginginkan supplement tambahan saya mencadangkan anda menggunakan produk daripada Nurraysa iaitu Collagen powder yang mana ia boleh membantu anda membuang toksik di dalam badan dan ia juga membantu anda mengekalkan tenaga.