Cukupkah hanya dengan satu punca pendapatan? Kajian terkini kadar pengangguran.

Berdasarkan kajian oleh Ipsos Malaysia baru-baru ini, tahap kerisauan pengangguran dalam rakyat Malaysia semakin meningkat pada 51 peratus sehingga Mei berbanding 42 peratus pada bulan April. Kajian penuh di sini.

Makin hari makin ramai dipotong gaji atau dibuang kerja dan mengalami masalah pengangguran. Dengan kehilangan sumber pendapatan utama, adakah masih wajar bagi kita untuk bergantung pada single-source-income atau satu punca pendapatan seperti sebelum ini?

Realitinya, bekerja mempunyai kosnya sendiri. Walaupun begitu, anda pasti terkejut melihat berapa banyak anda boleh berjimat. Jangan lupa, anda juga perlu mengeluarkan belanja untuk kos penjagaan anak.

Bagaimanakah keadaannya sekiranya anda atau tempat anda bergantung (suami, bapa atau pasangan) kehilangan punca pendapatan yang merupakan satu-satunya punca pendapatan keluarga?

Menguruskan kewangan rumah tangga dengan satu punca pendapatan sahaja boleh jadi sukar, apatah lagi bila menghadapi krisis sebegini ini.

Kami mempunyai beberapa nasihat bagaimana anda boleh menguruskan kewangan dan bajet anda dengan efektif supaya dapat menjamin anda sekeluarga jika penggangguran terjadi.

Kami ada RESULT yang telah kami buktikan yang walaupun dalam krisis covid-19 dan pengangguran yang tinggi, stokis ejen dan dropship kami ini masih dapat meningkatkan jualan.

Mereka hanya terdiri dari surirumah, cikgu-cikgu dan penjawat am tapi dah bersedia jika hilang punca pendapatan yang satu. Dari mereka yang tiada apa-apa pengalaman, dibimbing teknik cari pelanggan, buat jualan dan closing. Malah diajar cara menggunakan duit dan menyimpan dgn lebih baik.

 

Jangan risau, tiada yuran komitmen malah kami boleh bantu anda secara PERCUMA, anda hanya pastikan anda ada phone, facebook dan talian internet sahaja. Yang lain kami dah sediakan dan akan bimbing anda seperti di sini.

Jadi, adakah anda NAK KAMI BANTU seperti mereka? Klik Whatsapp Sekarang dgn kod “SayaNakDibantu” untuk kami bagi peluang percuma ini.