#DudukRumah : Buat Duit Hujung Jari Je


Duduk Rumah, Dapat Buat Duit?

Serieslah? Duduk rumah?

Ye! Ini serius!

Sakitnya bila dipotong gaji pada bulan Mac 2020 yang lepas dan terpaksa duduk rumah, tapi tak kan kita nak biarkan nasib hidup kita macam tu je? Lagi teruk apabila dibuang dan diberhentikan kerja serta-merta & duduk rumah je!

Siapa kata duduk rumah di hari berkurung ni tak boleh nak buat duit dengan hujung jari je? Tak tahu kan? Haa jom admin nak share sikit cara-cara boleh guna pakai terus lepas habis baca ni juga.

7 Cara Buat Duit Dengan Duduk Rumah

1. Bermula dengan apa yang di tangan

Cek, anda pegang apa sekarang? Haa, telefon bimbit kan? Jadi apa kata mulakan buat tindakan / bisnes dengan telefon je bila duduk rumah tu. Ramai orang dah mula bertindak dengan manfaatkan facebook diri sendiri je promot bisnes. Kenapa tidak anda?

2. Buang “biawak” dalam kepala jauh-jauh

Apa? Ada biawak dalam kepala saya walaupun duduk rumah? Takk.. jangan tengok cermin sekarang! Biawak tu bermaksud fikiran negatif yang di bela dari kecil bahawa kita tak boleh buat walaupun duduk rumah. Alangkah ruginya manusia bila dia belum buat, belum cuba pun dah kata tak boleh. Iye, ini yang kena buang jauh-jauh bila duduk rumah ni. Kalau tak, pagi sampai ke petanglah duduk dalam selimut. Nan hado!

3. Bermula dengan kenalan terdekat

Tak semua orang boleh terus pikat hati pelanggan yang dia belum kenal. Kebanyakan orang bermula dengan pikat hati kawan-kawan dulu, keluarga bila duduk rumah je pada asalnya. Kemudian barulah jiran-jiran, paling senang bermula dari WhatsApp dulu untuk kenalan yang dah memang simpan nombor telefon kita. Ini paling mudah, memang hujung jari sangatlah.

4. Tingkatkan “energy” sampai maximum

Ramai orang tak tahu yang tahap energy seseorang tu melambangkan tahap income kita (walaupun duduk rumah). Hahh? Macam mana boleh saling mempengaruhi pulak? Okay macam ni, bila kita bertenaga hari ini adakah banyak kerja kita akan siap?

Ye, betul yang angguk tu terima kasih. Jadi anda adalah seorang pekerja, adakah seorang boss tak suka anda siapkan banyak perkara dengan bertenaga dan cepat? Tak mungkin boss tak sayang, betul? Walaupun duduk rumah je pun. Apatah lagi kalau berbisnes, anda sedang menghantar vibration pada customer anda yang WhatsApp anda tu tau. Jadi jaga energy ye..

5. Tanamkan: NAK buat dari mula sampai habis dengan terbaik

“NAK”  adalah memainkan peranan yang sangat besar dalam hidup kita. Amati kata-kata bawah ni

Kita boleh bawa kuda ke sungai untuk minum air,

Tapi hanya kuda tu je boleh minum air itu sendiri.

Faham ke faham kata-kata kat atas ni? Sebab bila dari dalam diri dah rasa “NAK BERJAYA”, “NAK UBAH HIDUP”, inshaAllah tinggal buat je lepas tu hanya dari duduk rumah sahaja!

6. Mulakan dengan jual produk orang lain je

Ye betul, siapa kata nak mula bisnes kena ada modal yang besar? Tak perlu modal besar, cukup jadi ejen bisnes orang. Ada modal RM100 pun dah cukup. Tak percaya? Nurraysa hari ini masih lagi nak bantu anda yang tak ada punca pendapatan hanya dengan klik link bawah ni sekarang dan daftar jadi ejen serendah RM99 walaupun duduk rumah jerr.

7. Mulakan tindakan sekarang!

Banyak peluang datang, tapi ramai orang hanya biarkan je dan buat tak tahu. Seronok biarkan diri dalam zon selesa, yang lama-lama akan memakan diri dan keluarga tanpa sedar. Tak kan pada waktu tu baru nak sedar? Dah terhantuk baru terngadah? Serieslah?

Jika ye anda adalah orang yang sayangkan keluarga anda yang duduk rumah bersama atau pun tidak, klik sekarang untuk daftar -> Nak Join