Tips Penjagaan Bibir Kering & Merekah

Magic-Lipstick-Nurraysa (2)

TIPS PENJAGAAN BIBIR KERING & MEREKAH   Bibir kering? bibir merekah? pasti anda rasa tak selesa dan bila nak pakai lisptik pun nampak tak sekata?   Haa..jangan risau admin akan share kan tips penjagaan bibir kering & merekah untuk anda semua yang sedang mengalami masalah ini.   ALOEVERA Menggunakan krim atau pelembap bibir yang mengandungi […]

6 Petua Hilangkan Blackhead & Whitehead Dengan Bahan Semula Jadi

Blackhead & Whitehead seringkali menghantui mereka yang mempunyai kulit yang bermasalah terutamanya kulit berminyak. Kulit berminyak sangat berpotensi untuk menyumbang kepada permasalahan pada liang pori. Apabila liang pori terbuka, time ni lah akan datangnya masalah lain seperti blackhead & whitehead. Ramai juga yang berfikiran nak hilangkan blackhead & whitehead perlu buat facial spa sahaja. Tapi […]

6 Tips Melebatkan Bulu Mata

Korang ada masalah bulu mata pendek tak? Sebab bukan semua orang dikurniakan dengan bulu mata yang lebat dan panjang. Dengan adanya bulu mata yang lebat, ia akan menambahkan lagi seri di wajah kita apabila memakai mascara. Di bawah ni admin kongsikan antara 6 Tips Untuk Melebatkan Bulu Mata. Tak perlu pakai bulu mata palsu pon. […]

5 Cara Atasi Kulit Wajah Kusam & Pucat

Pernah tak pergi keluar jumpa kawan-kawan dieorang tegur, “ eh pucatnya muka. Kenapa kulit nampak kusam je? Tak cukup tidur ke? ” Mesti lepas dapat soalan macam tu anda semua rasa macam risau dekat diri sendiri kan ? Terus pergi cari cermin nak tengok betul ke muka nampak pucat. Punyal risau kan. Yelah muka ni […]

5 Teknik Mudah Melukis Kening

Nak cantik? Siapa je yang taknak cantikkan? Sekarang ni ramai dah wanita diluar sana ambil inisiatif untuk tambah sedikit solekan di wajah untuk nampak lebih fresh dan kekal berkeyakinan. Lebih-lebih lagi kepada wanita yang bekerjaya. Bagi mereka makeup itu penting untuk tampil yakin berhadapan dengan client. Dalam banyak-banyak bahagian,saya pasti solekan di bahagian kening adalah […]

3 Manfaat Kulit Buah Pisang Untuk Kesihatan Kulit

Buah pisang sangat sinonim dalam kalangan kita untuk proses melawaskan makanan yang dimakan. Ada juga sesetengah daripada kita yang makan untuk membantu merawat kulit wajah agar nampak lebih cantik. Namun, ramai yang tidak tahu bahawa kulit pisang juga mempunyai manfaatnya yang tersendiri. Ramai yang menganggap kulit pisang tiada guna dan selepas makan pisang, kulitnya dibuang […]

4 Perkara Yang Menyebabkan Masalah Pada Kulit Wajah

Apabila kulit wajah bermasalah, seringkali ia akan membuatkan diri kita gelisah dan risau serta hilang keyakinan untuk berhadapan dengan orang ramai. Kadang penat fikir apa punca terjadinya kulit bermasalah. Ada yang mengatakan ia adalah disebabkan oleh diri kita sendiri yang tidak menjaga kebersihan kulit dengan baik dan macam-macam lagi. Jadi, hari ni admin nak share […]

5 Langkah Mudah Mencuci Wajah Yang Tepat

Jika ditanya pada si kaum hawa siapa je yang taknak cantik? Semua nak nampak cantik setiap hari. Terutamanya wanita yang jenis bekerjaya, yang aktif di luar rumah, jumpa ramai orang. Semuanya inginkan kulit wajah yang cantik, sihat dan segar. Hasil pembacaan saya sebelum ni, salah satu cara untuk mendapatkan kulit wajah yang sihat dan segar […]

7 Tips Kulit Sihat dan Cantik yang Paling Mudah

Kulit sihat dan cantik memang impian setiap wanita. Asalkan ada yang share tips, terus kita ‘save post’. Tapi, buatnya belum tentu kan? Sini saya kongsi 7 tips kulit sihat dan cantik yang paling mudah untuk dibuat. 7 Tips Kulit Sihat & Cantik 1. Minum Air Kosong Secukupnya.  Rule of thumb untuk keperluan air kosong untuk setiap orang […]