Tips Memilih Mascara Yang Sesuai Dengan Bulu Mata

TIPS MEMILIH MASCARA YANG SESUAI DENGAN BULU MATA

 

Nak cantik di bahagian mata anda? Selain eyeliner perkara lain yang anda boleh lakukan adalah dengan menggunakan mascara untuk menampakkan bulu mata anda lebih panjang dan lentik. Kalau anda adalah seorang yang memiliki bulu mata yang panjang, sangatlah mudah untuk anda gunakan mascara dan hasilnya terbaik tapi bagaimana pula untuk mereka yang memiliki bulu mata yang pendek atau tebal atau pun nipis? Mascara apa yang sesuai? Anda ingin tahu? Jom check it out!

 

1) Tebal namun pendek

Bagi Anda yang memiliki bulu mata tebal namun pendek, hindari maskara yang memberikan volume, karena membuat mata terlihat berat. Sebaiknya, pilih yang memanjangkan (lengthen) dan melentikkan (curl up). Pilih tekstur maskara yang sedikit cair.

 

2) Tebal & panjang

Jika bulu mata anda tebal dan panjang, maksudnya anda boleh memakai jenis apa pun. Yang perlu dititikberatkan, saat memakai maskara berlabel ‘volume’. Cukup oleskan sekali agar tidak terlihat berat dan menghindari penggumpalan.

 

3) Tipis & pendek

Bulu mata anda tipis dan pendek? Pilih yang memberikan volume dan memanjangkan (lengthen). Lebih baik lagi jika bentuk kuas sedikit melengkung untuk mempermudahkan jangkauan lapisan maskara dalam sekali sapuan. Sebaiknya pilih tekstur maskara yang sedikit cair.

 

4) Tipis & panjang

Jika bulu mata anda tipis dan panjang, gunakan maskara yang memberikan volume dan melentikkan (curl up). Pengaplikasian boleh diulang untuk memberikan kesan tebal.

 

 

So, admin nak suggest kan la untuk anda smeua yang masih tercari-cari mascara jenis apa nak pakai untuk bulu mata ni cubalah gunakan PERFECT LONG LASH MASCARA Nurraysa. Sangat best tau, tak comot. Kalau nak cuci pun sekali guna je makeup remover boleh tanggal dah. Tak susah pun uolls. Admin sendiri pun gunakan mascara Nurraysa ni. So kalau korang berminat boleh terus contact kami di www.wasap.my/60109585655 untuk pertanyaan lebih lanjut 🙂