3 Sebab Mengapa Tidak Perlu ke Pajak Gadai Lagi?

Baru-baru ni kerajaan membenarkan rakyat mula pekerja dengan SOP norma baru mengikut PKPB. Nampaknya hari pertama je orang ramai dah pergi ke kedai pajak untuk gadaikan emas. “Kenapa mereka nak gadaikan emas?“ Rata-rata sebab tidak boleh mengharapkan wang bantuan kerajaan sahaja. Ada juga yang tidak bekerja atau sudah dibuang kerja. Ada juga yang katakan sebagai perlindungan kewangan masa depan. Ramai surirumah […]

PKPB ? PKP Bersyarat ? Apa Syaratnya ?

Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat? (PKPB) Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah menjelaskan tentang PKPB, “Kita masih amalkan PKP dan hanya beri kelonggaran bersyarat. Kalau ada negeri atau syarikat perniagaan yang tak dapat patuhi syarat dan prosedur operasi standard (SOP) dikemukakan atau ditetapkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), maka mereka boleh kembali kepada PKP iaitu […]

Cara Mulakan Bisnes Online Dengan Mudah

Semenjak perintah kawalan pergerakan bagi mengekang penularan wabak yang boleh menyebabkan kematian, ramai yang menghadapi masalah kewangan disebabkan tidak dapat bekerja dan tidak dibayar gaji. Tetapi masih ada yang mencari cara untuk mulakan perniagaan sambilan tanpa kos ataupun dengan modal yang minima Alhamdulillah, saya ada satu formula mudah untuk anda yang nak mulakan bisnes secara part time […]

Hilang 12 KG Dalam 44 Hari, Ibu Anak 5 Ini Kongsi 7 Tips Kurus Dalam Pantang

Puncak kerisauan seorang wanita adalah apabila berlaku perubahan berat badan yang mendadak selepas bersalin. Sewaktu mengandung, isu ini tidak dibahaskan secara panjang lebar dengan harapan, berat badan “kembali IDEAL” selepas bersalin. Benar, berat badan akan mula berkurangan usai proses kelahiran bayi, namun, dalam tempoh anda ‘pasang badan’ sewaktu pantang itu, ada satu lagi fasa bahaya […]

Bina Bisnes Bersama Nurraysa 2020

Nurraysa-bbbn2020

Program Bina Bisnes Bersama Nurraysa     Latar Belakang Bina Bisnes Bersama Nurraysa Merupakan program bimbingan dan latihan keusahawanan oleh Pengasas Nurraysa, Puan Nur Aini Zolkepeli. Program ini direka khas untuk membantu surirumah, golongan ibu tunggal, golongan asnaf dan mereka yang berminat melakukan bisnes Program Bina Bisnes Bersama Nurraysa telah melahirkan ramai usahawan wanita yang […]

13 Tempat Menarik Di Hatyai! Nurraysa Dah, Anda?

Nurraysa-HatYai-Trip2-2019 (1)

 Travel 3 Hari 2 Malam Ke 13 Tempat Menarik Di Hatyai Hanya Bawa Sehelai Sepinggang Je? Ye, mereka2 ni semua pergi ke Hatyai pada 1-3 November yang lepas bawa diri dan anak2 je tau. Melainkan ada yang nak shopping tu sahajalah baru pakai duit sendiri! Nak tahu macam mana cara pergi ke tempat2 menarik kat […]

5 PETUA HILANGKAN KULIT KUSAM PADA WAJAH

Pernah tak uolls rasa hari2 tak semangat sebab pagi2 tengok muka dalam cermin macam mayat ? Haa jangan angguk saje kat situ, follow je step2 kat bawah ni inshaAllah muka macam Dato’ Sri Siti Nurhaliza hari2..   #1 PISANG Campurkan pisang yang telah dilenyek hancur bersama madu kemudian sapukan campuran bersama madu tadi pada wajah […]

BOLEH CAM DRAMA QUEEN HANYA MELALUI BIBIR??

Setiap orang mempunyai daya penarik tersendiri dan wanita lazimnya lebih menyerlah jika hendak dibandingkan dengan kaum lelaki. Ini kerana, personaliti kita sering sahaja diukur daripada fizikal. Bak kata pepatah, “Dari mata turun ke hati”. So, bibir juga dikatakan boleh mencerminkan personaliti diri tau! Haa, lepasni boleh cam cik DRAMA QUEEN kan kan? So, jom kita […]

Kisah Kejayaan: Sales Boleh Cecah 20 Ribu Ke Atas

  Dah 4000+++ orang telah kami bantu untuk tambah pendapatan sehingga 3 angka, 4 angka , 5 angka , dan ramai juga yang 6 angka SEBULAN ! Memandangkan keadaan ekonomi sekarang yang tidak menentu, Team Nurraysa telah membuka peluang untuk membantu anda diluar sana yang ingin menambah pendapatan dan ingin berusaha untuk mengubah hidup menjadi […]